Πετάει φωτιές ο Ίμπρα

Zlatan PSG

Η 4η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα στη Γαλλία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 5 αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει η φιλοξενία της Παρί από την Ρεν και η μάχη της Μπαστία με την Λανς. Η Ρεν απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο αδύναμη είναι εκτός έδρας καθώς μετά την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα από την Λυών, ήρθε και η ισοπαλία κόντρα στη Σεντ Ετιέν όντας ανυπόφορη και κέρδισε τη Καέν χωρίς να το αξίζει με 0-1 με πέναλτι στο 88Ο λεπτό. Αξιοσημείωτο του καταστροφικού παιχνιδιού της είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ούτε ένα σουτ προς το τέρμα. Τελείως διαφορετική η εικόνα της στα εντός έδρας καθώς σκάρωσε έξι φορές κόντρα στην Εβιάν. Τελευταία μέρα των μεταγραφών απέκτησε τον Χαμπίμπου, ο οποίος αποτελεί την ενδέκατη φετινή προσθήκη στο ρόστερ. Απών από την αρχή της χρονιάς ο Μπρίλς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα του ο καλός μεσοεπιθετικός Γκροσίτσκι. Επίσης είναι φανερό ότι δεν υπολογίζονται πια από τον τεχνικό Μοντανιέ ο στόπερ Μπιγίκ και ο αμυντικός χαφ Μακούν γιατί έμειναν για ένα ακόμη παιχνίδι εκτός αποστολής.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να δουν τον Ίμπρα στην επιστροφή του να πετυχαίνει χατ- τρικ και να διαλύουν με 5-0 τη Σεντ Ετιέν. Μάλιστα μεσοβδόμαδα έγινε και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής του ομάδας. Πάρα πολλοί βασικοί είχαν διεθνείς υποχρεώσεις την εβδομάδα που μας πέρασε και είναι λογικό να υπάρχει μια κούραση από το ταξίδι και τον αγώνα. Στα αγωνιστικά , τραυματίας είναι ο δεξιός μπακ Οριέ ενώ αμφίβολος είναι ο Νταβίντ Λουίζ. Σταθερά εκτός ο Τιάγκο Σίλβα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απόψε θα είναι ο Μαρκίνιος και ο Καμαρά.

Εκτίμηση: Αν η Ρεν παίξει όπως παίζει στα εκτός δεν έχει τύχη, αλλά αν κάνει παιχνίδι όπως κόντρα στην Εβιάν έχει ελπίδες. Εγώ πιστεύοντας στην αναγέννηση της και συνυπολογίζοντας τα κενά της Παρί θα επέλεγα το g/g με απόδοση 1.91.

Η αγαπημένη μου Μπάστια συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις , έκοψε τους πρώτους βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπορντό εκτός έδρας ενώ είχε προηγηθεί και η εντός έδρας νίκη κόντρα στη Τουλούζ. Τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα οι επιθετικοί Μοκουλού και Ονγκέντα εντάχθηκαν κανονικά στην ομάδα και είναι διαθέσιμοι. Ο αμυντικός Ρόμαρικ χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το σημερινό ματς. Παρότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο καλός αμυντικός Καϋζάκ δεν θα αγωνιστεί γιατί θα προφυλαχτεί. Απών ο βασικός μπακ Ντιακιτέ. Ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και ακολούθησαν κανονικά την αποστολή ο αμυντικός Ρομαρίκ και ο αναπληρωματικός επιθετικός Πειμπέρν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερη νίκη σερί και μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που σκοράρει πάνω από ένα τέρμα. Στο εντός έδρας με την Ρέμς εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 23ο λεπτό, κερδίζοντας τη με σκορ 4-2. Μεταγραφικά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια έτσι δεν έκανε καμία μεταγραφή κάτι που προκάλεσε δυσαρέσκεια και γκρίνια στον κόσμο.

Εκτίμηση: Πιστεύω ότι η Μπαστία θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και θα επιβληθεί και της Λανς εύκολα η δύσκολα. Άρα άσσος με απόδοση 2,00.

Επίσης σήμερα διεξάγονται και τα εξής: Μονπελιέ- Λοριάν, Νις- Μετς, Ρεμς- Τουλούζ, Σεντ Ετιέν- Καέν.

Σε ενδιαφέρει