Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Σεϊναγιοέν – Λάχτι

seinajoen fc

Δυο ματς φιλοξενούνται σήμερα στην αγωνιστική ημέρα της Βεϊκαουσλίγκα, ένα εκ των οποίων είναι και το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η Σεϊναγιοέν υποδέχεται την Λάχτι, σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιος θα κατακτήσει την ιδιαίτερα κολακευτική 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Στο «Σεϊναγιόκι» λοιπόν η Σεϊναγιοέν, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αφού στην πρώτη της σεζόν στην μεγάλη κατηγορία είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την 2η θέση του πρωταθλήματος, υποδέχεται την 3η Λάχτι. Οι γηπεδούχοι παραμένουν μια από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, αφού στα 17 τελευταία παιχνίδια έχει μόλις 1 ήττα, και αυτή από την πρωταθλήτρια Ελσίνκι πριν από 2 μήνες. Ήτοι 4 σχεδόν μήνες με 1 ήττα για την ομάδα του Σίμο Βαλακάρι. Πλέον καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της, αφού με νίκη σήμερα «κλειδώνει» την 2η θέση. Σφιχτή ομάδα, διαθέτει μάλιστα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 16 γκολ παθητικό σε 26 αγώνες. Εντός έδρας είναι κυρίαρχη μετρώντας 8 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στο γήπεδο της. Παράλληλα όμως δυσκολεύεται και ιδιαίτερα να σκοράρει αφού έχει μόλις 29 γκολ στο ενεργητικό της (από τα χειρότερα στην κατηγορία). Για το σημερινό ντέρμπι ο κόουτς Βαλακάρι δεν έχει γνωστά προβλήματα απουσιών.Στην άλλη πλευρά, η Λάχτι, εβρισκόμενη 7 βαθμούς μπροστά από την 4η Κουόπιο μπορεί να θεωρεί πως έχει σχεδόν εξασφαλίσει την έξοδο της στους προκριματικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα παίζει το ματς που θέλει να κερδίσει για να κατακτήσει την 2η θέση. Έχει να «γευτεί» την χαρά της νίκης ένα μήνα, αφού στο ενδιάμεσο έχει 2 ισοπαλίες και 1 ήττα για το πρωτάθλημα συν τον αποκλεισμό από την Ίντερ Τούρκου για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στο τελευταίο παιχνίδι παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Ίντερ εντός έδρας. Άλλη μια σπουδαία άμυνα, η Λάχτι μετρά μόλις 18 γκολ παθητικό. Επιθετικά βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα» από την αντίπαλό της, αφού έχει 35 γκολ ενεργητικό, όντας μια αρκετά αξιόπιστη ομάδα στο σκοράρισμα. Σήμερα βέβαια, αναμένεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, φορ Ράφαελ (10 γκολ) οπότε οι επιλογές στο σκοράρισμα μειώνονται αισθητά. Εκτός και ο πολύτιμος χαφ Κλίνγκα.Συνοψίζοντας θεωρώ πως πρώτη επιλογή είναι σίγουρα το under 2,5. Σε τιμές πάντως του 1.45 δεν αξίζει να μπλέξεις. Θα σκεφτόμουν το under 1.5 στο 2.65 περίπου, ενώ ίσως και να ρισκάρω σε fun bet μια επιλογή του ακριβές σκορ 1-0.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ίντερ Τούρκου, υποδέχεται στο «Βερίτας» την Μάριεχαμν, σε ένα ματς με ιδιαίτερα μικρό ενδιαφέρον.
Η γηπεδούχος Ίντερ, με μια ακόμα κακή χρονιά στο ενεργητικό της βρίσκεται στην 10 θέση, 4 μόλις βαθμούς πάνω από την ουραγό Χόνκα. Μοναδική «λάμψη» για την πάλαι ποτέ μεγάλη δύναμη του πρωταθλήματος, είναι η παρουσία της στον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο την Ελσίνκι. Για το πρωτάθλημα πάντως, έχει να κερδίσει σχεδόν 2.5 μήνες όταν και στις αρχές Ιουλίου κέρδισε την ουραγό τότε Τούρκου με 3-2. Από τότε έχει 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μοναδική απουσία για την ομάδα του Γιομπ Ντράγκτσμα εκείνη του αμυντικού Βάλε Νικάρι.
Στην άλλη πλευρά, η Μάριεχαμν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Τελευταίο της «θύμα» η Μιλικόσκι, όπου η Μάριεχαμν κέρδισε με 3-1 εντός έδρας. Στα πλην της καλής εικόνας που βγάζει η ομάδα του Πέκα Λύσκι, η αμυντική της λειτουργία, αφού έχει δεχθεί συνολικά, 44 γκολ. Μόνο η ουραγός Χόνκα έχει δεχθεί περισσότερα στην κατηγορία. Πρώτος σκόρερ στην κατηγορία μετά το γκολ με τη Μιλικόσκι ο Αργεντίνος φορ Σολινιάκ (11 γκολ). Μοναδική απουσία ο αναπληρωματικός φορ Οργκίλ.
Γενικά, η Τούρκου έχει μαζέψει τους 20 από τους 28 βαθμούς της εντός έδρας. Σήμερα δεν θεωρώ πως είναι εύκολο να χάσει, και να κάνει την 5η σερί νίκη της η Μάριενχαμ. Δεδομένου της κακής άμυνας της Μάριενχαμ πρώτη επιλογή είναι το «αμφίσκορο» στο χαμηλό 1.50. Θα μπορούσα να ρισκάρω και με το over 3.5 στο εξίσου χαμηλό 2.35. Δύσκολα βγάζει σημείο πάντως. Μόνο στα γκολ θα «μπλέξω».

Σε ενδιαφέρει