Δύσκολη αποστολή για Μάλμε

rosenberg malmo

Για την 23η αγωνιστική της Σουηδικής Αλσβενσκαν, η Χάκεν υποδέχεται στο «Γκάμλα Ουλέβι» την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Μάλμε. Το παιχνίδι γίνεται λίγες μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα της Μάλμε απέναντι στη Γιουβέντους για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έναν όμιλο που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Οι γηπεδούχοι του Πέτερ Γκέρχαντσον, βρίσκονται στην 5η θέση, 5 βαθμούς πίσω από την 3η Ελφσμποργκ, και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ασταθή θα λέγαμε την πορεία της τελευταία αφού στα 6 πιο πρόσφατα ματς μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Επιθετικά παραμένει αξιόπιστη αφού ως τώρα έχει την 3η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, πίσω απ’ τους 2 πρωτοπόρους. Στο τελευταίο ματς παραχώρησε ισοπαλία στην μαχητική Μιάλμπι με 1-1 εντός έδρας, αποτέλεσμα που την άφησε πίσω στην μάχη για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως στο ματς ήταν κυρίαρχη αφού είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες απλά δεν μπόρεσε ποτέ να ανατρέψει πλήρως το 0-1 που έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Αγωνιστικά σήμερα είναι εκτός ο μακροχρόνια τραυματίας αμυντικός Μπιόρκ.

Στην άλλη πλευρά, η πρωταθλήτρια Μάλμε, ετοιμάζεται να ζήσει το «όνειρο» της επιστροφής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πλέον τα παιχνίδια της πρωτοπόρου του Σουηδικού πρωταθλήματος έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον αφού είναι στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Αφήνοντας στην άκρη τα της Ευρώπης, σημειώνουμε ότι στο πρωτάθλημα, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται με 4 βαθμούς μπροστά από την 2η ΑΪΚ. Μια διαφορά που μειώθηκε αρκετά αν σκεφτούμε ότι είχε φτάσει στο +8 πριν λίγες εβδομάδες. Σε αυτό κύριο λόγο έπαιξε η μεγάλη προσπάθεια της Μάλμε να περάσει τους δύσκολους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τελευταίο της, εντός των συνόρων παιχνίδι, η ομάδα του Όγκε Χαράιντε, ηττήθηκε με 2-0 από την Τζουργκάρντεν λίγες μέρες μετά τον αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ. Πλέον η Μάλμε δεν έχει και τόσες πολλές δυνατότητες να «αφήσει» ματς με την ΑΪΚ να παραμονεύει. Στις τελευταίες 5 «εξόδους» η Μάλμε μετράει μόλις 1 νίκη (1-3-1). Εκτός αναμένονται σήμερα οι βασικοί αμυντικοί Ρικαρντίνιο και Γιόχανσον και οι μακροχρόνιοι Τέρν (χαφ) και Μόλινς (φορ).

Συνοπτικά, το ματς χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχει το παιχνίδι με την Γιουβέντους για τη Μάλμε. Το παιχνίδι όμως είναι εκ φύσεως δύσκολο και συν τοις άλλοις γίνεται στην Ιταλία. Οπότε δεν θεωρώ πως θα το βάλει σαν τόσο μεγάλη προτεραιότητα η Μάλμε, καθώς με ήττα σήμερα βάζει ερωτηματικά σε ένα πρωτάθλημα που πριν λίγες μέρες έμοιαζε «άχαστο». Θα πάω λοιπόν με την «καρδιά του πρωταθλητή» σήμερα και θα ακολουθήσω το διπλό σε αποδόσεις του 2.60 περίπου.

Σε ενδιαφέρει