Τώρα θα παίξει μπάλα η Μονακό

Joao Moutinho

Δύο πολύ αποδυναμωμένες ομάδες από τις μετεγγραφές του καλοκαιριού, η Λυών και η Μονακό, κοντράρονται σήμερα για την 5η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Με τρεις ήττες και μία νίκη έχουν ξεκινήσει οι γηπεδούχοι, δείχνοντας πως χωρίς ενίσχυση, δεν μπορεί να φτιαχτεί μια καλή ομάδα. Πάντως, η διακοπή για τους αγώνες των εθνικών της έκανε καλό, καθώς επιστρέφουν στην αποστολή οι βασικοί Γκουρκίφ, Ουμιτί, Φεκίρ και Γιαταρά. Μάλιστα, οι Ουμιτί και Γιαταρά μπαίνουν κατευθείαν στην βασική ενδεκάδα. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα είναι κάτι πρωτοφανές για την ομάδα του Λυών, ενώ πραγματικά φαίνεται να κρατάει μόνο του ο εξαιρετικός επιθετικός, Λακαζέτ. Οι Γκρενιέ, Φοφανά, Μπεντιμό και Μπίσεβατς είναι εκτός αποστολής, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να σκεφτεί ο Φουρνιέ, το αν θα ξεκινήσει τους Κονέ και Νζιέ, που έλειψαν όλη την εβδομάδα λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους.

Τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας, οι Χάμες Ροντρίγκεζ, Φαλκάο και Ριβιέ αποχώρησαν από την ομάδα του πριγκιπάτου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη (αλλά δικαιολογημένη) γκρίνια από τους οπαδούς. Φυσικά, η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον Ζαρντίμ, παρά το κακό ξεκίνημα και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει, αφού ο Πορτογάλος είναι εξαιρετική λύση στον πάγκο. Οι συζητήσεις για τον αν θα ξεκινάει ο Φαλκάο ή ο Μπερμπάτοφ, τέλειωσαν, καθώς ο Βούλγαρος είναι πλέον η μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση. Ακόμη κι ο Ζαρντίμ πάντως παραδέχτηκε πως μετά τις αποχωρήσεις, το πλάνο της ομάδας έχει αλλάξει. Αυτό μπορεί να είναι και καλό, καθώς ο Πορτογάλος μπορεί τώρα να παίξει το αμυντικό παιχνίδι που του αρέσει και να φέρει αποτελέσματα άμεσα. Ο Αμπντενούρ, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται για βασικός, είναι εκτός σήμερα.

Παρά τις αποχωρήσεις, η ενδεκάδα της Μονακό είναι πολύ δυνατή και εκτιμώ πως μπορεί να κάνει το διπλό, κόντρα σε μια πολύ μπερδεμένη ομάδα όπως η Λυών.

Σε ενδιαφέρει