Καλύτερη εκτός η Κόρδοβα

corodoba celta

Σε ένα τοπικό ανδαλουσιάνικο ντέρμπι, η Αλμερία υποδέχεται την Κόρδοβα, για την τρίτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έχουν παίξει δύο καλά ματς στο ξεκίνημα της Primera Division, αλλά έχουν πάρει μόνο έναν πόντο. Στην πρεμιέρα ισοφαρίστηκαν στα τελευταία λεπτά από την Εσπανιόλ, ενώ στην προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν από τη Χετάφε, παρότι είχαν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Δεν είναι τυχαίο πως στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει τα περισσότερα κερδισμένα κόρνερ από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Αυτό σημαίνει πως πιέζει πολύ, αλλά δεν μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ. Δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών για την Αλμερία, καθώς οι τρεις διεθνείς Αφρικανοί, Αζέεζ, Τιεβί και Ζόνγκο, επέστρεψαν από τα παιχνίδια των εθνικών τους και είναι στη διάθεση του προπονητή.

Θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει και η Κόρδοβα, αφού πρώτα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο Μπερναμπέου και στη συνέχεια πήρε Χ, 1-1 από τη Θέλτα. Στο δεύτερο ματς δεν ήταν τόσο καλή και έδειξε οτι της ταιριάζουν καλύτερα τα εκτός έδρας ματς. Καλές οι μετεγγραφές των Γκιλάς και Βίκο που έγιναν την τελευταία στιγμή, σίγουρα θα βοηθήσουν. Οι Χοσέ Κάρλος, Λούσο, Καμπαγέρο, Πινίγιος και Γκουνίνο είναι εκτός αποστολής, σε αντίθεση με τους δύο νεοαποκτηθέντες.

Η πρώτη εικόνα και των δύο μου φαίνεται καλή. Στην Κόρδοβα ταιριάζουν τα εκτός έδρας ματς, αλλά η Αλμερία έχει παίξει καλά στα δύο πρώτα και κάπου πρέπει να εξαργυρώσει. Θα το αφήσω στην τύχη του.  

Σε ενδιαφέρει