Από τα σαλόνια στα αλώνια

Players of FC Red Bull Salzburg e

Η 7η αγωνιστική βρίσκει τη Σάλτσμπουργκ να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον αποκλεισμό από τους ομίλους του champions league καθώς την Τετάρτη γνώρισε βαριά ήττα στην έδρα της Μάλμε με σκορ 3-0 και θα συνεχίσει στο Europa league. Σήμερα φιλοξενεί τη Στουρμ Γκρατς και φιλοδοξεί να συνεχίσει το αήττητο που έχει στο πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει βάλει 29 γκολ και έχει δεχτεί μόλις ένα. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας Ραλφ Ρανγκνικ δήλωσε, «Αποδείχθηκε η ομάδα ότι δεν ήταν τόσο έτοιμη όσο νομίζαμε. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Κάναμε ένα βήμα πίσω σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει να εξελίξουμε τους παίκτες περισσότερους και να κάνουμε το επόμενο βήμα σε παιχνίδια με τέτοιου είδους αντιπάλου. Πλέον στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα στο Γιουρόπα Λιγκ από ότι πέρσι (σ.σ. έφτασε στους «16»). Η λογική μας με την ανάπτυξη νεαρών ταλαντούχων παικτών, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια είναι σωστή και έτσι θα συνεχίσουμε» ενώ ο τεχνικός Χίτερ προανήγγειλε αλλαγές, «Μετά από ένα τέτοιο ευρωπαϊκό ματς, πολλοί παίκτες χρειάζονται ένα μπρέικ. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας για να μην δώσουμε δύναμη στην Στουρμ». Εκτός αποστολής ο σταρ εξτρέμ Μανέ που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Μάλιστα το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο και δεν ξέρω αν υπάρχει διάθεση οι δυο πλευρές να τα βρουν. Πέρα από το Μανέ, λείπουν ο βασικός αριστερός μπακ Ούλμερ, οι στόπερ Σίμερ, Ρόντνει, Βόρσα, και ο χαφ Μπερίσα. Το μόνο θετικό είναι ότι έκλεισε από τώρα για το 2015 τον ταλαντούχο κίπερ Στάνκοβιτς, της Γκρόντιγκ.
Πιθανή ενδεκάδα(4-4-2): Γκουλάσι – Σβίγκλερ, Ραμάλιο, Χιντερέγκερ, Ανκερσεν – Λαζάρο, Ιλσάνκερ, Καμπλ, Μπρούνο – Σοριάνο, Σάμπιτσερ.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν εντός έδρας με σκορ 1-2 από την Βακ Πελετς. Μάλιστα το δεύτερο γκολ των «λύκων» ήταν αρκετά τυχερό και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το χ. Ο τεχνικός Μίλανιτς τόνισε «Η Σάλτσμπουργκ έχει την απαραίτητη εμπειρία, ποιότητα και τη φυσική και πνευματική δύναμη για να ξεπεράσει τον αποκλεισμό και να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς θα έχουμε τύχη μόνο αν είμαστε πολύ αποτελεσματικοί». Αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο νεοφερμένος ακραίος χαφ Σικ ο οποίος ντεμπούταρε την προηγούμενη αγωνιστική ως αλλαγή. Πρώτη φορά στην αποστολή ο νεοφερμένος χαφ Ακιγιόσι. Τραυματίες είναι ο μπακ Σαρίφι και ο φορ Τάντιτς οι όποιοι είναι και αυτοί νέα αποκτήματα.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γκράτσαϊ – Τοντορόφσκι, Σπεντλχόφερ, Μαντλ, Κλεμ – Χάτζιτς, Οφενμπάχερ – Σικ, Στάνκοβιτς, Μπάιχλερ – Τζούρισιν.

Εκτίμηση: Πιστεύω ότι η Σάλτσμπουργκ θα ξεσπάσει σήμερα θέλοντας σιγά-σιγά να ξεχάσει το κάζο της Τετάρτης αλλά και το γεγονός ότι εχει δεχτεί ένα γκολ με οδηγούν πιο πολύ στο n/g με απόδοση 1.90.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι για τη σημερινή αγωνιστική είναι αυτό ανάμεσα στη εκπληκτική Βακ Πελετς και την Νεουσταντ. Μετά το πέρας της 6 αγωνιστικής τη βρίσκουμε να φιγουράρει στη κορυφή ισόβαθμη με τη Σάλτσμπουργκ έχοντας το απόλυτο. Τη προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε και τη Γκρατς με σκορ 1-2 και συνεχίζει την τρελή πορεία της. Το επίτευγμα της γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο αν αναλογιστούμε ότι μέχρι το 52 έχανε με 1-0. Σταθερά εκτός αποστολής οι νεοφερμένοι χαφ Τσέρνεγκ, Ζάιντλ. Πρόβλημα προέκυψε με τον χρήσιμο μπακ Μπαλντάουφ. Μικρής σημασίας η απώλεια του στόπερ/χαφ Σβέντινγκερ.
Πιθανή ενδεκάδα(4-2-3-1): Κόφλερ – Στάντφεστ, Σολμπάουερ, Ρνιτς, Πάλα – Βίμπερ, Χιτενμπρένερ – Βερνίτζνιγκ, Ζουλ, Χακόμπο – Τρντίνα.
Οι φιλοξενούμενοι σε ένα ματς βγαλμένο από ταινία πέτυχαν την πρώτη τους νίκη κόντρα στην Αντμίρα με σκορ 5-4!! Ντεμπούτο με φοβερό γκολ ο χαφ Ο’Μπραιαν. Στο ντεμπούτο του ο Οσμάν Αλί, ο οποίος είναι εξτρεμ, τελείωσε τον αγώνα με τρεις ασσιστ και ένα τέρμα. Έχει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα καθώς δέχεται 3,5 γκολ ανά αγώνα ενώ συνυπολογίστε και τις απουσίες του μπακ Ντένερ, του καλού στόπερ Μιμ και του νεοαποκτηθέντος στόπερ Πρετεντάλερ.
Πιθανή ενδεκάδα(4-2-3-1): Βολνχόφερ – Πολχάμερ, Ντόιτσμαν, Μάλι, Ρανφτλ – Φράιταγκ, Ο’Μπράιαν – Οσμάν Αλί, Ράουτερ, Ντόμπρας – Σάλαμον.

Εκτίμηση: Ομάδες που αρέσκονται να παίζουν ανοικτό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα, άρα πάμε με το over 3,5 στο 2,08.

Τέλος σήμερα διεξάγονται και το Άλταχ – Ρίντ και το Αντμίρα – Αούστρια Βιέννης.

Σε ενδιαφέρει