Ντέρμπι Φενέρ – Γαλατά στη Μανίσα

galata fener

Με τον τελικό του σούπερ καπ ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσέ και την κυπελλούχο Γαλατάσαράι, ξεκινάει η νέα ποδοσφαιρική σεζόν στην Τουρκία. Το ματς θα γίνει στη Μανίσα και είναι νοκ άουτ (σε περίπτωση ισοπαλίας θα έχουμε παράταση ή και πέναλτι). Αξίζει να σημειώσουμε πως τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των ορυχείων της Σόμα που βρίσκονται στην επαρχία Μανίσα.

Η Φενέρ πήρε το πρωτάθλημα υπερπηδώντας μετά από δύο χρόνια τη Γαλατάσαράι. Ο Εσρούν Γιανάλ όμως παραιτήθηκε λόγω των κακών σχέσεων με τη διοίκηση και νέος τεχνικός της ομάδας είναι ο βοηθός του πέρσι, Ισμαήλ Καρτάλ. Παρακολούθησαν την ομάδα στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και διέκρινα τρομερή ταχύτητα στην επίθεση, σκληρό κέντρο και σχετικά αργή άμυνα. Μεγαλύτερο μετεγγραφικό της απόκτημα ήταν ο Ντιέγκο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως ο Βραζιλιάνος θα χάσει το σημερινό ματς λόγω τραυματισμού. Εκτός έμεινε και ο Κορκμάζ. Πολλά αστέρια στην βασική σύνθεση. Ο Καρτάλ σκέφτεται να ξεκινήσει με τους Ντεμιρέλ – Γκιονούλ, Ιρτεγκούν, Μπρούνο Αλβες, Ερκίν – Μεϊρέλες, Τοπάλ, Εμρέ – Κάουτ, Εμενίκε και Σο. Αυτό το δίδυμο των Μούσα Σο και Εμενίκε στην επίθεση, μπορεί να διαλύσει κάθε άμυνα αν δεν προσεχθεί πολύ.

Η Γαλατάσαράι πήρε μόνο το κύπελλο πέρσι, ενώ και στο Champions League πήγε αρκετά καλά, φτάνοντας στους 16. Ο Μαντσίνι αποτελεί παρελθόν και στον πάγκο κάθεται ένας πολύ πετυχημένος και αξιόπιστος προπονητής, ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Ντρογκμπά αποτελεί παρελθόν και φέτος δεν έχει αποκτηθεί κανένα μεγάλο όνομα. Καλή είναι η προσθήκη του χαφ Αντίν από την Τραμπζονσπόρ. Σχεδόν ίδια ενδεκάδα με την περσινή σκέφτεται να παρατάξει ο Πραντέλι: Μουσλέρα – Σαρί, Καγιά, Σετζού, Τέγιες – Ινάν, Μέλο, Αντίν – Σνέιντερ – Οζτεκίν, Μπ. Γιλμάζ. ” Θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς και είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε ο Πραντέλι, αναφερόμενος στην ευνοϊκή παράδοση που έχει η Γαλατά σε τελικούς σούπερ καπ.

Νομίζω πως θα πάω με τον άσο, αφού η Φενέρ έχει σαφώς ανώτερη ομάδα. Φοβάμαι μόνο τον Πραντέλι και την ομοιογένεια του ρόστερ της Γαλατά.   

Σε ενδιαφέρει