Ο Αρμίν Φε εκεί που τον αγαπούν

fe

Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα. Το πιο ενδιαφέρον ματς είναι το Γκλάντμπαχ – Στουτγάρδη. Πολλές οι φετινές φιλοδοξίες των δύο ομάδων, που φτάνουν ακόμη και την έξοδο στο Champions League. Ο Λουσιέν Φαβρ παρέμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων και το ρόστερ είναι σχεδόν το ίδιο με πέρσι. Σημαντική αποχώρηση ήταν μόνο αυτή του βασικού τερματοφύλακα Στέγκεν που πήγε στην Μπάρτσα, όμως αντικαταστάθηκε από τον βασικό κίπερ της Βασιλείας, Ζόμερ. Ήρθαν ακόμη οι Χαν (Αουγκσμπουργκ), Τραορέ (Στουτγάρδη), Τζόνσον (Χοφενχάιμ) και Τόργκαν Αζάρ (Τσέλσι), ενώ έφυγε μετά από πολλά χρόνια ο Αράνγκο. Προέρχεται από νίκη στην έδρα της Σαράγεβο με 3-2 για το Europa League, γεγονός που την βάζει με… το ένα πόδι στους ομίλους. Ο Κρούζε είναι σημαντική απουσίας, αλλά όπως φάνηκε από τις πρώτες εμφανίσεις του Χργκότα, ο Σουηδός μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.

Η διοίκηση της Στουτγάρδης έφερε τον Αρμίν Φε πίσω στα παλιά του λιμέρια και σίγουρα οι οπαδοί της ομάδας είναι ευχαριστημένοι. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ήττα και αποκλεισμό στο κύπελλο κόντρα στη Μπόχουμ. Οι Κόστιτς και Ρομέου αποτελούν τις σημαντικότερες κινήσεις της στον μετεγγραφικό τομέα, ενώ αποκτήθηκαν και οι Γκίντσεκ και Χλούζεκ. Από τους νέους πάντως μόνο ο Ρομέου αναμένεται να είναι βασικός σήμερα. Μοναδική αποχώρηση που πραγματικά “πόνεσε” είναι αυτή του Τραορέ. “Αν πάρουμε την 10η ή την 11η θέση θα έχουμε κάνει μια καλή σεζόν, φέτος αυτό που προέχει είναι να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ ότι πέρσι”, δήλωσε ο Φε, ρίχνοντας πολύ τον πήχη των προσδοκιών. Οι Γκίντσεκ, Χλούζεκ, Αμπντελάουε δεν είναι έτοιμοι για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του χαφ Ντιντάβι.

Νομίζω πως η νίκη της Γκλάντμπαχ έχει πιθανότητες, όμως ο άσος θα έπρεπε να δίνεται πάνω από 2,00. Όποιος τον βρει από 2 και πάνω, μπορεί να τον επιλέξει. Εγώ δεν τον βρήκα και θα περιμένω στο live να ανέβει λίγο.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, η Πάντεμπορν φιλοξενεί τη Μάιντς. Οι γηπεδούχοι έκαναν τεράστια έκπληξη με την άνοδό τους πέρσι και φέτος έχουν για στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία. Έχουν μακράν το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία και θα στηριχθούν στο πάθος των παικτών, αλλά και την σωστή καθοδήγηση του προπονητή. Οι Στόπελκαμπ (Μόναχο 1860), Ντουκς (Ντόρτμουντ), Ρουπ (Γκλάντμπαχ), Κουαλί (Ντιναμό Δρ.), Μάιερ (Λίπσταντ), ήρθαν όλοι για να ενισχύσουν την μεσαία γραμμή και είναι σίγουρο πως θα βοηθήσουν πολύ. Ο Κούτσκε είναι πολύτιμη λύση στην επίθεση. Πολύ αισιόδοξος ο πρόεδρος της ομάδας, Φίνκε, ο οποίος δήλωσε: “Θα είμαστε μέσα στις 15 πρώτες ομάδες”, ενώ προέβλεψε οτι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του θα μαζέψει 10 πόντους. Οι Μέχα και Μπέρτελζ είναι νοκ άουτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του σημαντικότατου αμυντικού, Χινεμάιερ.

Η Μάιντς ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει τον αποκλεισμό στο Europa League από τον Αστέρα Τρίπολης. Έχω την εντύπωση πως οι Γερμανοί υποτίμησαν τον αντίπαλο και αιφνιδιάστηκαν από την ποιότητα της ελληνικής ομάδας. Για να εκδικηθούν λίγο τους Αρκάδες, έδωσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και έκαναν δικό τους τον Ντε Μπλάσις. Ο τεχνικός Κάσπερ Χιούλμαντ παίζει το κεφάλι του στα πρώτα ματς της νέας σεζόν και αν δεν έχει θετική συγκομιδή, θα φύγει. Οι βασικότατοι πέρσι Μίλερ και Τσούπο Μοτίγκ αποχώρησαν και αποκτήθηκε ο Τζούρισιτς από τη Μπενφίκα. Οι Πόλτερ και Σλίσκοβιτς απουσιάζουν σήμερα, ενώ αναπληρωματικός αναμένεται να είναι για ένα ακόμη ματς ο Στέφανος Καπίνο.

Αν η Μάιντς δεν αλλάξει άμεσα το πρόσωπο που παρουσίασε κόντρα στον Αστέρα δεν έχει ελπίδες να κερδίσει μέσα στην έδρα της Πάντεμπορν. Επειδή όμως οι γηπεδούχοι δεν αποτελούν μεγαθήριο και οι φιλοξενούμενοι είναι έμπειροι στην κατηγορία, δεν θα μπλέξω.

Σε ενδιαφέρει