Κλασσικό ντέρμπι στη Βιέννη

austria vs rapid

Ένα παιχνίδι φιλοξενεί σήμερα το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Αυστριακής Μπουντεσλίγκας. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στη χώρα όπου οι δύο ομάδες της Βιέννης, η Αούστρια και η Ραπίντ συγκρούονται σε μια κλασσική μάχη!

Στο «Φραντς Χορ» της Βιέννης λοιπόν, η Αούστρια του Τζέραλντ Μπαουμγκάρντνερ, υποδέχεται την μισητή αντίπαλο της, με σκοπό να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Σε 5 αναμετρήσεις οι γηπεδούχοι μετρούν 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο τελευταίο της παιχνίδι ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Στουρμ Γκρατς. Αν και προηγήθηκε νωρίς και έχασε κάποιες ευκαιρίες να «κλειδώσει» την νίκη, εν τέλει δέχτηκε στο 2ο ημίχρονο το τέρμα της ισοφάρισης και το σκορ παρέμεινε εκεί. Πίστη δηλώνουν παίκτες και προπονητής για την νίκη στο σημερινό παιχνίδι που είναι απαραίτητη ώστε να αντιστραφεί το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κακή εκκίνηση. Χωρίς απουσίες.

Στην άλλη πλευρά, η άλλη μεγάλη ομάδα της πόλης, η Ραπίντ Βιέννης του Ζόραν Μπάρισιτς. Οι «πράσινοι» έπαιξαν την Πέμπτη με την Ελσίνκη για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ και ηττήθηκαν με 2-1. Σε 5 μέρες ο επαναληπτικός στην Αυστρία, και αναμένεται να απασχολεί αρκετά το μυαλό των υπεύθυνων της ομάδας, αφού ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα δίνει πολλά οφέλη στην ομάδα. Στο πρωτάθλημα έχει 1 νίκη 2 ήττες και 2 ισοπαλίες σε μια όχι και τόσο καλή αρχή. Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε με 1-0 στην έδρα της νεοφώτιστης Αλτάχ. Κακή εικόνα από την επιθετική λειτουργία της ομάδας αφού δημιουργεί αρκετές φάσεις σε κάθε ματς με την ελάχιστη όμως αποτελεσματικότητα. Εκτός για σήμερα ο μπακ Σιμπελσμπέργκερ και ο φορ Άλαρ.

Συνοπτικά, θεωρώ πως και οι δυο ομάδες θέλουν την νίκη για να μετριάσουν τις εντυπώσεις. Η μεν Ραπίντ, έχει και το «μαξιλαράκι» του Γιουρόπα την Πέμπτη, η δε Αούστρια θα τα παίξει όλα για όλα να κάνει «σεφτέ» στις νίκες σήμερα. Θεωρώ πως είναι καλή επιλογή ο άσσος στο 2.20

Σε ενδιαφέρει