Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Eredivisie

ajax psv

Το μεγάλο ντέρμπι του Άγιαξ με την Αϊντχόφεν ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Eredivisie. Οι γηπεδούχοι έχασαν το σούπερ καπ από την Τσβόλε, αλλά τελικά φάνηκε πως η κακή εμφάνιση ήταν εντελώς προσωρινή. Έκανε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στην αρχή του πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, όπως τη Φίτεσε και την Άλκμααρ. Μάλιστα, στα δύο αυτά παιχνίδια έχει πετύχει επτά τέρματα. Ο Φίσχερ λείπει εδώ και καιρό, αλλά ο Ντε Μπουρ είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να υπολογίζει επιτέλους στους δύο διεθνείς του, Φαν Ρέιν και Φέλτμαν. “Είδα την Αϊντχόφεν και είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ατομική κλάση των παικτών της, διαθέτει μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς πρέπει να έχουμε σωστή συνεργασία, να πάρουμε την κατοχή και να μην τους αφήσουμε να κάνουν φάσεις”, δήλωσε για το σημερινό ματς ο Φρανκ Ντε Μπουρ.  

Μία μόνο ομάδα έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Άγιαξ στο καινούριο πρωτάθλημα και αυτή είναι η PSV. Έχει σκοράρει εννέα φορές και το 6-1 με τη Μπρέντα είναι το τελευταίο της επίτευγμα (πάντως το σκορ ξεγελάει, αφού η Αϊντχόφεν δεν ήταν και τόσο καλή). Μόνο νίκες έχει φέτος, αφού εκτός από τα δύο ματς πρωταθλήματος, έχει κερδίσει και στα τρία ευρωπαϊκά (δύο με τη Σεν Πόλτεν και ένα με τη Σαχτιόρ από τη Λευκορωσία). Ο στόπερ Ρέκικ επέστρεψε από τη Μάντσεστερ Σίτι και έπαιξε βασικός κόντρα στη Μπρέντα. Οι Σχάαρς και Αρίας έμειναν έξω, αλλά είναι διαθέσιμος ο διεθνής Ολλανδός, Βίλεμς. “Δεν πρέπει να μπούμε και να παίξουμε φουλ επίθεση απέναντι στον Αγιαξ, γιατί θα τιμωρήσει οποιοδήποτε λάθος συμβεί στην άμυνα. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν. Αυτή είναι η στιγμή που θα δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Εχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε ενωμένοι και έχουμε ποιότητα για να τα καταφέρουμε”, τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Κοκού.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς είναι γεγονός στην Ολλανδία και σίγουρα δεν πρέπει να μπλεχτούμε στοιχηματικά. Ακόμη οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και δεν έχουν διαμορφώσει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Στα υπόλοιπα σημερινά: Φέγενορντ – Ουτρέχτη, Ντεν Χάαγκ – Χρόνινχεν, Μπρέντα – Τβέντε και Τσβόλε – Φίτεσε.

Σε ενδιαφέρει