Με την πλάτη στον τοίχο Ριντ και Νέουσταντ

Με την πλάτη στον τοίχο Ριντ και Νέουσταντ

Με τέσσερα παιχνίδια ξεκινάει σήμερα η 6η αγωνιστική της Αυστριακής Μπουντεσλίγκας, στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον τόσο για τις ομάδες που διεκδικούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια όσο και για εκείνες που στο τέλος θα παλέψουν για μια θέση στην 1η κατηγορία.

Αρχικά στο «Κιν Σόργκεν Αρίνα», η προτελευταία Ριντ υποδέχεται την «ευρωπαία» Γκρόντιγκ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας 4 βαθμούς με 1-1-3 ρεκόρ. Σε προβλήματα θα βρεθεί ο Όλιβερ Γκλάζνερ έτσι και ηττηθεί σήμερα καθώς η ομάδα του θα μπλέξει από νωρίς στα σενάρια υποβιβασμού. Σκοπός όλων είναι η νίκη στο σημερινό παιχνίδια που εκτός των άλλων θα δώσει και ηθικό στην ομάδα. Εντός έδρας η Ριντ έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Δυο μακροχρόνιες απουσίες για το σημερινό παιχνίδι. Στην πλευρά της Γκρόντιγκ τώρα που αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από την Ζίμπρου (τωρινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ), φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκε τόσο από την ταπείνωση που δέχτηκε στο ματς με τη Σάλτσμπουργκ (δέχθηκε 8 γκολ από τους πρωταθλητές στην πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας της), καθώς κέρδισε την Νέουσταντ με 3-0. Χρειάστηκε κάποιο διάστημα άγχους στο ματς μέχρι να γίνει το 2-0 στο 81’ καθώς επίσης και τη συνδρομή του γκολκίπερ Στάνκοβιτς. Γενικά στα εκτός έδρας ματς φέτος δέχεται πολύ εύκολα γκολ έχοντας εκτός από τα 8 γκολ της Σάλτσμπουργκ, άλλο 1 από την Αούστρια στην πρεμιέρα. Χωρίς ιδιαίτερες απουσίες για σήμερα. Συνοπτικά, η επιτακτική ανάγκη της Ριντ για μια νίκη, καθώς επίσης και η μερική αδυναμία που δείχνει η Γκρόντιγκ μακριά από την έδρα της μας προδιαθέτουν για μια κλίση προς τον 1, που βρίσκεται στο 2.25.

Σε άλλο ματς της ημέρας, την ίδια ώρα η ουραγός Νέουσταντ υποδέχεται την Αντμίρα στο «Στάντιον Βιένερ». Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν τραγική εκκίνηση έως τώρα, έχοντας, 4 ήττες και 1 ισοπαλία σε 5 παιχνίδια με απολογισμό τερμάτων 5-17! Για την προηγούμενη αγωνιστική ταξίδεψαν στην έδρα της Γκρόντιγκ όπου και ηττήθηκαν με 3-0 αν και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν όταν σε μια διπλή φάση, το δοκάρι και ο αντίπαλος τερματοφύλακας είπαν «όχι». Ο Χέιμο Πφαιφενμπέργκερ βλέπει την άμυνα του να συμπεριφέρεται τραγικά σε αυτά τα πρώτα ματς επιτρέποντας φάσεις και γκολ μπροστά από την εστία του Βολνχόφερ. Εκτός από το σημερινό ματς οι στόπερ Μιμ και Πρετεντάλερ. Στον αντίποδα, η Αντμίρα στέκεται αξιοπρεπώς έχοντας συγκεντρώσει ήδη 5 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές. Ο Βάλτερ Κνάλερ βλέπει την ομάδα του να παίρνει βαθμό στα ματς που είναι στα μέτρα της, χάνοντας μόνο από την Σάλτσμπουργκ και από την καταιγιστική φέτος ΒΑΚ Πέλετς. Εκτός για το σημερινό ο αρχηγός Βιντμπίχλερ, ο εξτρέμ Ντομορό και οι φορ Σουλιμάνι και Ζαξ. Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει η Νέουσταντ γίνεται από νωρίς το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό καθώς η άμεση αντίπαλος της θα είναι ήδη 4 βαθμούς μπροστά. Μεγάλη ανάγκη για τους γηπεδούχους να πάρουν το ματς, είναι από τα παιχνίδια που θα πρέπει να διεκδικήσουν το «τρίποντο» και οι αποδόσεις με 3.00+ τον άσσο και γύρω στο 2.00 το διπλό δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική δυναμική των ομάδων.

Στα υπόλοιπα δυο ματς της ημέρας, η Στουρμ Γκρατς υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, Βακ Πέλετς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν σκοράροντας κατά ριπάς έχοντας ήδη 16 γκολ σε 5 αγώνες! Πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Στο τελευταίο ματς η πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ υποδέχεται την νεοφώτιστη Αλτάχ λίγες μέρες πριν τη μεγάλη ρεβάνς με τη Μάλμε στη Σουηδία.

Σε ενδιαφέρει