Λογικά χαλαρά ο Ολυμπιακός

Λογικά χαλαρά ο Ολυμπιακός

Πρεμιέρα σήμερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και μέσα στην έδρα τους, χάνουν το πολύ μία ή δύο φορές τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως το να πάρει ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα δεν θα αποτελέσει σημαντική επιτυχία από μόνο του. Στόχος είναι να το κατακτήσει αήττητος. Ο Σάμαρης μετεγγράφηκε στην Μπενφίκα, ο Μανωλάς είναι ένα βήμα από τη μετεγγραφή του στην Άρσεναλ και εκτός αποστολής έμειναν και οι Ντουρμάζ, Φουστέρ, Μανιάτης, Χολέμπας και Σιόβας. Οι Μπενίτες και Αφελάι είναι στην αποστολή, ενώ ο δεύτερος λογικά θα είναι και στην βασική ενδεκάδα. “Είμαστε το φαβορί για τον τίτλο, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Προσκαλώ τον κόσμο να βλέπει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού σαν να βλέπει μια ταινία του Ντε Νίρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ. Η πιθανή ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ο Ισπανός θα αποτελείται από τους Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλο, Αμπιντάλ, Μαζουάκου – Κασάμι, Εντινγκά, Ντομίνγκες – Ντοσεβί, Διαμαντάκο και Αφελάι.

Η Νίκη έκανε το “θαύμα” πέρσι και παρότι μπήκε με μεγάλο ντεσαβαντάζ στα πλέι οφ ανόδου, κατάφερε τελικά να ανέβει κατηγορία μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια. Εντελώς διαφορετικό θα είναι το φετινό ρόστερ, καθώς αποχώρησαν καμιά 20αριά παίκτες και ήρθαν άλλοι τόσοι. Μάλιστα, έχει πέντε δανεικούς παίκτες από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι καλές σχέσεις που έχει τόσο με τους “πράσινους” , όσο και με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, δεν πρόκειται να περάσουν… απαρατήρητες στο Καραϊσκάκη. Ο Φλουτ, τον οποίο συνέστησε στη διοίκηση της ομάδας του Βόλου ο Γιάννης Αναστασίου, έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, καθώς θα πρέπει να “δέσε” την ομάδα. Στο φιλικό με την ΑΕΚ πάντως τα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Ο δεύτερος περσινός της σκόρερ, Τζιώρας, είναι απών για σήμερα. Η πιθανή ενδεκάδα της Νίκης είναι η εξής: Ταμπάκης – Μαρινάκης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Σωτηράκος – Λάους, Κωτσαρίδης – Γιαννιτσάνης, Ροτζέριο, Μουζακίτης – Σκούρτης.

Τεράστια διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Αν δεν ήταν πρεμιέρα, σίγουρα θα επέλεγα νίκη του Ολυμπιακού με πολλά γκολ διαφορά. Αλλά αν οι πρωταθλητές δεν σκοράρουν νωρίς, θα αγχωθούν και εκτιμώ πως καλύτερα είναι απλά να δούμε το ματς (ή να πάμε στο ΟΑΚΑ να δούμε το ΑΕΚ – Ρόμα όπως εγώ).

Στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πλέον στον πάγκο τους τον Σα Πίντο και την θέση του πήρε ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά άπειρος προπονητής, Τζενάρο Γκατούσο. Θα έλεγα πως έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι, καθώς αποχώρησαν παίκτες κλειδιά για την καλή περσινή πορεία, όπως οι Παπάζογλου, Μπούρμπος, Ζε Εντουάρντο και Ντουντού. Φυσικά, η απόκτηση των Μεϊτέ και η Πετρόπουλου θα βοηθήσει, αλλά και πάλι εκτιμώ πως τα κενά δεν καλύφθηκαν. Η έδρα του ΟΦΗ είναι πάντα δυνατή και ο Γκατούζο δεν θα διστάσει να παίξει με τρεις στην άμυνα, εκμεταλλευόμενος την καλή τριάδα των Μεϊτέ, Αντελέγε και Τριποτσέρη. Μοναδικός απών ο Ροβίθης.

Ο Παναιτωλικός έχει την ευτυχία να διαθέτει έναν από τους καλύτερους Έλληνες παράγοντες, τον Φώτη Κωστούλα. Αυτός εγγυάται την καλή πορεία της ομάδας και σίγουρα ο Παναιτωλικός στοχεύει σε κάτι παραπάνω από την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Μάκης Χάβος παρέμεινε στο ρόστερ, ενώ έγιναν και πάρα πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Αποχώρησαν οι Γκάλο, Ανέν, Τζούνιορ, Μπακάκης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς, Μπούντιμιρ, Πόι, Μουμίν, Σφακιανάκη, Καλί, Μελισσά και Γκόλια. Οι Μαρτίνεζ, Μαλεζάς, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Εντζεκουέλε, Ρουμπουλάκου, Άλβες και Κόρμπος θα καλύψουν τα κενά και θα ενισχύσουν το ρόστερ. Μοναδική απουσία αυτή του βασικού χαφ Γοδόι.

Θεωρώ πως τουλάχιστον στο ξεκίνημα, ο Παναιτωλικός θα είναι πιο έτοιμος. Όμως το 3-5-2 του Γκατούσο μπερδεύει την κατάσταση. Δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά.

Το ματς που ανοίγει την αυλαία στην φετινή αγωνιστική περίοδο είναι το Κέρκυρα – Πανθρακικός. Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέμεινε στον πάγκο των “Φαιάκων”, ενώ είναι σαφές πως η κόντρα των οπαδών με τη διοίκηση δεν έχει σταματήσει παρά την άνοδο. Αιτία είναι πως η ομάδα ουσιαστικά διαλύθηκε και είναι στην πρώτη κατηγορία ως Κασσιόπη. Οι Καρντόσο, Κανακούδης, Χαβίτο, Μαρκόφσκι είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές, αλλά δύσκολα θα καταφέρουν να καλύψουν τα πολλά κενά που έχει το ρόστερ, μετά την αποχώρηση πολλών βασικών ποδοσφαιριστών. Οι Παρασκευαϊδης, Λιούρας και Καραγιαννίδης θα απουσιάσουν για τους γηπεδούχους.

Ο Πανθρακικός αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς. Ο Άκης Μάντζιος κατάφερε, χωρίς τα μεγάλα αστέρια, να φτιάξει μια ομάδα που όχι μόνο ήταν ουσιαστική, αλλά έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Λίγα άλλαξαν σε σχέση με το περσινό ρόστερ, αφού από τους βασικούς αποχώρησαν μόνο οι Ντιόγο και Σαρακατσάνος. Οι Ιγκόρ και Κάσες παρέμειναν και μαζί με τους ποιοτικούς παίκτες που ήρθαν (Αράμπα, Φερνάντες, Σερφά, Ντιγκινί, Τριανταφυλλάκος, Τσουμάνης, Πέρεθ και Μεχία), αναμένεται να κάνουν καλή δουλειά και φέτος. ” Εχουμε την παρακαταθήκη της περσινής χρονιάς, αλλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε να αποδειχθεί πως δεν ήταν απλά μια φωτοβολίδα¨, τόνισε ο Μάντζιος θέλοντας να προσγειώσει τους οπαδούς της ομάδας, που κάνουν λόγο για ευρωπαϊκή έξοδο φέτος. Οι Ρομέου και Καθάριος θα απουσιάσουν σήμερα.

Νομίζω πως το διπλό έχει προτεραιότητα. Τα πράγματα στην Κέρκυρα δεν είναι καλά.

Σε ενδιαφέρει