Δύο σίγουροι άσοι

Δύο σίγουροι άσοι

Η Tippe Ligaen μας βάζει σίγα-σιγά στη δράση της. Το β’ μέρος (είχε προηγηθεί το Σάντνες-Βίκιγνκ) περιλαμβάνει δύο αγώνες στους οποίους τον πρώτο λόγο έχουν οι γηπεδούχοι.

Η Στρόμσγκοντσετ υποδέχεται τη Στάμπαεκ και η Βαλερένγκα την Μπραν. Οι οικοδεσπότες ανήκουν στην πρώτη πεντάδα του νορβηγικού πρωταθλήματος, ενώ οι αντίπαλοι κινούνται κάτω από την οκτάδα. Ξεκινάμε με το Στρόμσγκοντσετ-Στάμπαεκ. Η Στρομ στα τέλευται παιχνίδια παίζουν καλά και κουβαλάνε μόνο μία ήττα. Αυτή από την Όντ. Θα μπορούσε να βρίσκεται και πιο ψηλά, όμως πληρώνει τα εκτός έδρας. Εδώ, όμως, είναι μπροστά στο κοινό της και δύσκολα θα αφήσει το τρίποντο να φύγει. Με ρεκόρ 7-2-1 στο σπίτι της θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ηττηθεί. Τιμωρημένος ο Άμπου (χαφ), εκτός ο Όβεσταντ (χαφ). Η Στάμπαεκ δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των εκτός και μετρά 11 ήττες. Επιστρέφει ο Τρόντσεν (αμυντικός). Από το 2011 η Στρόμσγκοντσετ κερδίζει. Επειδή ο άσος έχει χαμηλή απόδοση, θα πάμε στα γκολ και συγκεκριμένα στα 4-6.

Στο Βαλερένγκα-Μπραν δεν μπορούμε να μην ποντάρουμε στους οικοδεσπότες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι αγωνιστικές για να χάσει. Η ήττα ήλθε στο ντέρμπι με τη Λίλεστρομ. Η Μπραν έκανε το μπαμ κερδίζοντας τη Ρόζερμπογκ, όμως στους αγώνες εκτός έδρας αποδυναμώνεται σημαντικά. Η επίδοση της είναι κάκιστη με 12 ήττες και η προϊστορία από το 2000 και μετά στο γήπεδο της Βαλερένγκα, ευνοεί τους γηπεδούχους. Σημαντικό για τη Βαλερένγκα η επιστροφή του σκόρερ Κιάρτανσον. Η Μπραν κινδυνεύει με υποβιβασμό, αλλά αυτό δεν είναι ματς που μπορεί να διεκδικήσει. Ο άσος δεν μπορεί να αποφευχθεί. 

Σε ενδιαφέρει