Υποψιασμένος ο Παναθηναϊκός

Υποψιασμένος ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του Champions League ο Παναθηναϊκός και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πως η Μίντιλαντ θα του στερήσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League. Τα έσοδα που θα εξασφαλίσει με ενδεχόμενη πρόκριση ο ΠΑΟ είναι πολλά και μπορούν να του εξασφαλίσουν μια ήρεμη χρονιά, καθώς και ορισμένες ακόμη μετεγγραφές αξίας.

Δεν ήταν κατώτερος της Σταντάρ  Λιέγης ο Παναθηναϊκός, αλλά ήταν αφελής αμυντικά και άτυχος επιθετικά. Έχασε καλές ευκαιρίες και στα δύο ματς, ενώ τα γκολ που δέχτηκε στην Αθήνα δεν τα δέχεται μια σοβαρή ομάδα.  «Είμαστε καλύτεροι, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο. Ανώτεροι ήμασταν και από τη Σταντάρ όμως δεν φανήκαμε αποτελεσματικοί με συνέπεια να αποκλειστούμε», δήλωσε ο Αναστασίου, ο οποίος αρνήθηκε πολύ καλή πρόταση της Γκενκ για να αναλάβει προπονητής της. Οι Ζέκα και Πέτριτς είναι στην αποστολή, σε αντίθεση με τους Κλωναρίδη και Κουτρουμπή που έμειναν εκτός. Ο τεχνικός του ΠΑΟ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, βάζοντας τους Σίλντεφελντ και Τριανταφυλλόπουλο στόπερ και σε ρόλο λίμπερο τον Μέντες. Ο Καρέλης αναμένεται να προτιμηθεί σε σχέση με τον Πέτριτς, ενώ πολλά περιμένουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από τον Πράνιτς, ο οποίος πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με πέρσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον ο Αμπέιντ.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι η Μίντιλαντ, η οποία προέρχεται από τη νίκη επί της Κοπεγχάγης για το πρωτάθλημα Δανίας. Πέρσι έχασε την τελευταία αγωνιστική το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Champions League, αλλά η διοίκηση δεν απογοητεύτηκε και ενίσχυσε την ομάδα με μετεγγραφές. Επτά Νιγηριανοί υπάρχουν στην ομάδα, ενώ το ρόστερ είναι πολυεθνικό με Σουηδό, Γκανέζο, Ισλανδό και… Σουδανό. Ξεχωρίζει ο διεθνής Δανός, Ράσμουνσεν, ο οποίος είχε 15 γκολ σε 30 συμμετοχές πέρσι. Υπάρχει αισιοδοξία για το σημερινό ματς και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του δεξιού μπακ, Πόουλσεν: «Ταξιδέψαμε στην Αθήνα για τη νίκη. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως αν χάνουμε 2-1 στο 80’ θα ανέβουμε μπροστά για το γκολ, γιατί μετά μπορεί να χρειαζόμαστε δύο τέρματα εντός. Όμως γενικά, πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στο ματς». Οι Ολουβαφέμι, Χέντισον, Νίλσεν και Άντερσον έμειναν εκτός αποστολής.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης – Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες – Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς – Ατζαγκούν – Μπεργκ, Καρέλης

Μίντιλαντ: Χάουγκααρντ – Ντικόι, Λάρσεν, Σβιατσένκο, Λαούριντσεν – Πόουλσεν, Χασάν, Οζουτσόκβου, Σίστο – Ρασμούνσεν, Ιγκμπούν.

Νομίζω πως ο ΠΑΟ δεν θα την…  πατήσει όπως με τη Σταντάρ. Είναι καλύτερος από τους Δανούς και θα το αποδείξει σήμερα.

Σε ενδιαφέρει