Κλάσεις ανώτερη η Ζενίτ, γκρίνια στη Σταντάρ

Κλάσεις ανώτερη η Ζενίτ, γκρίνια στη Σταντάρ

Η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τα προκριματικά του Champions League, Σταντάρ Λιέγης, αντιμετωπίζει την Ζενίτ για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Παρακολούθησα και τα δύο παιχνίδια της βελγικής ομάδας με τον ΠΑΟ και συμπέρανα οτι δεν πρόκειται για κανένα σπουδαίο σύνολο. Όμως παίζει έξυπνα, έχει ταχύτατους επιθετικούς και όταν έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να κάνει ζημιές. Βεβαίως, απέναντί της αυτή τη φορά δεν θα βρει κάποια ανέτοιμη μεσογειακή ομάδα, αλλά την πανέτοιμη από καιρό, Ζενίτ.

Η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού θα λέγαμε οτι προκάλεσε ένα “ξεφούσκωμα” στη Σταντάρ, καθώς από τότε και μετά μετράει δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Κι αν ήττα από τη Γάνδη με 1-0 ήταν εν μέρει φυσιολογική, ο διασυρμός με 5-2 από τη Μουσκρόν, σίγουρα προβλημάτισε τους πάντες. Οι οπαδοί συνέχισαν να διαμαρτύρονται ακόμη και μετά την πρόκριση στο Champions League, καθώς έβλεπαν πως χωρίς μετεγγραφική ενίσχυση, η ομάδα τους δεν μπορεί να κάνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ομάδα έχασε τους καλύτερους παίκτες σε σχέση με πέρσι και δεν τους έχει αντικαταστήσει επαρκώς. “Η Σταντάρ δεν είναι μικρομεσαία ομάδα για να έχει τέτοιο ρόστερ. Χρειαζόμαστε παίκτες. Η διοίκηση λέει οτι είναι πάντα δίπλα μας, αλλά δεν το βλέπω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της άμυνας, Σιμάν. Οι Μπία και Καρσελά θα απουσιάσουν σήμερα, με τον δεύτερο να είναι πραγματικά ο καλύτερος παίκτης της μεσοεπιθετικά. Οι Τρεμπέλ και Σαρτ θα είναι εκτός επίσης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μίλετς. Αποκτήθηκε ο παλιός χαφ του Άρη, Ρίκι Φατί και δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή.

Η Ζενίτ δεν πέρασε εύκολες στιγμές κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού, αλλά τελικά προκρίθηκε εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Στην Κύπρο είχε χάσει με 1-0, αλλά στην Ρωσία επικράτησε με 3-0, έχοντας και παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ντανιελζίνιο. Ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό από τους ομίλους, καθώς έχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια και φέτος. Ο Βίλας Μπόας ζήτησε και πήρε έναν εξαιρετικό αμυντικό, τον Γκαράι, καθώς και τον πολύ καλό αμυντικό μέσο της Σίτι, Χάβι Γκαρσία. Μοναδικός απών είναι ο τιμωρημένος Βίτσελ. Γεμάτη αστέρια η συγκεκριμένη ομάδα. Στην άμυνα οι Λόμπαρτς, Ανιουκόφ, Κρισίτο, Νέτο, Χουμποτσάν, Γκαράι και Ρόντιτς, στο κέντρο οι Ριαζάντσεφ, Σατόφ, Φαϊζούλιν, Γκαρσία, Βίτσελ, Ντάνι, Τίμοστσουκ και στην επίθεση οι Χουλκ, Αρσάβιν, Κερζακόφ και Ροντόν. Πραγματικά ένα ζηλευτό ρόστερ.

Αν οι Ρώσοι προσέξουν λίγο στην άμυνα, μπορούν να φύγουν με το διπλό και να “καθαρίσουν” την πρόκριση από το πρώτο ματς. 

Σε ενδιαφέρει