Μπαίνουν στη μάχη Σίτι και Λίβερπουλ

city liverpool

Οι δύο ομάδες που μέχρι το τέλος διεκδικούσαν το περσινό πρωτάθλημα, η Σίτι και Λίβερπουλ, ρίχονται σήμερα στη μάχη της φετινής Premier League. Θεωρητικά το πιο δύσκολο ματς δίνει η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Νιούκαστλ, ενώ η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Σαουθάμπτον.

Στο Σέντ Τζέιμς Παρκ, η Νιούκαστλ θα προσπαθήσει να δείξει από την αρχή πως το εξαιρετικό της ρόστερ, μπορεί να υπερνικήσει τις κόντρες μεταξύ του Πάρντιου και των οπαδών. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει πολύ καλές μετεγγραφές και στόχος τους είναι να επαναλάβουν την προπέρσινη χρονιά, δηλαδή να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα. Με τους Καμπελά, Ριβιέρ και Γκουφράν στην επίθεση, πραγματικά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, ενώ οι Σισοκό, Κόλμπακ και Ανίτα, εγγυώνται ένα κέντρο με πολύ δύναμη και ταχύτητα. Οι Ντε Γιονγκ και Τιοτέ αποτελούν τις σημαντικότερες απουσίες της για σήμερα, ενώ ο αριστερός μπακ Σαντόν λείπει από πέρσι και αναμένεται να επιστρέψει τον Οκτώβρη.

Η Σίτι ξεκίνησε τη χρονιά με κάκιστο τρόπο, καθώς έχασε το σούπερ καπ με 3-0 από την Άρσεναλ. Και δεν ήταν τόσο το σκορ, αλλά η απόδοσή της, η οποία ανησύχησε τον κόσμο. Ο μοναδικός που δεν φαίνεται να ανησυχεί είναι ο Πελεγκρίνι, ο οποίος πιστεύει πως η ομάδα του θα τερματίσει πρώτη τον μαραθώνιο, ακόμη και αν δεν είναι πολύ δυνατή στο ξεκίνημα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως η Σίτι είναι η πιο έτοιμη από τις ομάδες της κορυφής, καθώς έχει κάνει τις λιγότερες αλλαγές στο περσινό της ρόστερ. Ο Μανγκαλά που αποκτήθηκε πρόσφατα, μάλλον θα είναι στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα μπει απευθείας στην ενδεκάδα. Μάλλον κανείς “νέος” δεν θα είναι βασικός και ο Πελεγκρίνι θα βασιστεί στους περσινούς εκλεκτούς ποδοσφαιριστές του. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει ο χαφ Φερνάντο. Λογικά δεν θα παίξει κανείς από τους Μουντιαλικούς Αγουέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Φερναντίνιο, Σανιά, ενώ ο Χάβι Γκαρσία πωλήθηκε στην Ζενίτ. Εκτός λόγω τραυματισμού θα είναι και ο Νεγρέδο.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει αξία το διπλό. Θα περιμένω να δω την ενδεκάδα της Σίτι και αν είναι αυτή που πιστεύω (Χαρτ – Κλισί, Νάστασιτς, Κομπανί (Μπογιάτα), Κολάροφ – Σίλβα, Φερνάντο, Τουρέ, Νασρί – Τζέκο, Γιόβετιτς) θα ρίξω κάτι ψιλά στο 1Χ.

Στο “Άνφιλντ”, η Λίβερπουλ υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς, Σαουθάμπτον. Μάλιστα, δύο από τα αστέρια της Σαουθάμπτον, οι Λάμπερτ, Λόβρεν και Λαλάνα (ο δεύτερος είναι τραυματίας σήμερα), θα βρεθούν απέναντι στην πρώην τους ομάδα. Μοναδικοί καινούριοι στην ενδεκάδα θα είναι ο Τσαν, που ήρθε από τη Λεβερκούζεν και ο Λόβρεν. Ο εξαιρετικός επιθετικός μέσος, Μάρκοβιτς, θα είναι μάλλον στον πάγκο. «Μόνο μια σκέψη υπάρχει μέσα στο κλαμπ. Να κυνηγήσουμε και φέτος το πρωτάθλημα. Αποδείξαμε πέρσι τι μπορούμε να κάνουμε, ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς. Χτίζουμε συνεχώς και αν δεν συμβεί φέτος, θα συμβεί πολύ σύντομα», δήλωσε ο Ρότζερς, δείχνοντας πως η ομάδα του έχει ξεπεράσει το περσινό πατατράκ. Εκτός σίγουρα ο Φλάναγκαν, ενώ και ο νεοαποκτηθείς Μορένο δεν θα είναι στην αποστολή.

Μια τελείως διαφορετική Σαουθάμπτον θα δούμε φέτος, καθώς έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα. Στη θέση του Ποκετίνο ήρθε ο Ρόναλντ Κούμαν, ενώ έφυγαν οι Λαλάνα, Λάμπερτ, Λόβρεν, Σο και Τσέιμπερς, αμφότεροι βασικοί και αναντικατάστατοι. Οι επίσης Σνέιντερλιν και Ροντρίγκεζ είναι υπό μετεγγραφή και δεν θα παίξουν σήμερα (ο δεύτερος είναι και τραυματίας), ενώ τουλάχιστον θα είναι στην αποστολή ο Άγγλος διεθνής τερματοφύλακας Φόστερ, που αποκτήθηκε από τη Σέλτικ. Οι “Άγιοι” πήραν και τον Λονγκ από τη Χαλ, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμος σήμερα.

Ο άσος δεν ξεπερνάει το 1,35 με 1,40 και επειδή είναι πρεμιέρα λέω να το αφήσω. Πάντως, δύσκολα θα έχουμε άλλο αποτέλεσμα από τον άσο.

Σε ενδιαφέρει