Πιθανή η ισοπαλία στη Λουκέρνη

zurich fc

Δυο παιχνίδια φιλοξενεί σήμερα η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ του Ελβετικού πρωταθλήματος. Στο πρώτο χρονικά ματς, η Ααράου υποδέχεται την μεγάλη απογοήτευση του πρωταθλήματος Γκρασχόπερς, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Λουκέρνη υποδέχεται τη Ζυρίχη.

Ξεκινώντας από το τελευταίο παιχνίδι, η Ζυρίχη ταξιδεύει στη Λουκέρνη μετά την ταπεινωτική ήττα με 4-1 απέναντι στην πρωταθλήτρια Βασιλεία. Η ομάδα του Ουρς Μέιερ, αν και δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το τελικό σκορ, εν τέλει έδειξε ότι απέχει αρκετά από τους πρωταθλητές. Παρ’ όλα αυτά έδειξε ότι διαθέτει ίσως την καλύτερη επιθετική λειτουργία μετά την Βασιλεία. Στο σημερινό ματς καλείται να αντιδράσει από αυτή την ήττα, κρατώντας τις 4 νίκες σε ισάριθμα ματς πριν το 4-1. Εκτός αναμένονται και σήμερα ο βασικός στόπερ Κοχ και ο σταρ επιθετικός Γκαβράνοβιτς. Στην πλευρά των γηπεδούχων τώρα, η Λουκέρνη μετράει 5 παιχνίδια χωρίς νίκη (0-3-2 το ρεκόρ της). Η ομάδα του Κάρλος Μπένεγκερ, δείχνει μεγάλο πείσμα και για αυτό δεν είναι εύκολο σε κανέναν αντίπαλο να την κερδίσει, όμως της λείπουν σημαντικά «κομμάτια» για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Την Πέμπτη αγωνίζεται εκτός έδρας με την Σπάρτακ Τρνάβα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στο σημερινό παιχνίδι, αναμένεται εκτός ο φορ Λεσκάνο και ο χαφ Μπέντο. Με τα δεδομένα αυτά και έχοντας στο μυαλό ότι η Ζυρίχη έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την Πέμπτη θεωρώ πολύ πιθανή την ισοπαλία στο 3.40.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Ααράου υποδέχεται την Γκρασχόπερς. Για τους γηπεδούχους του Σβεν Κριστ, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει 6 βαθμούς σε 5 ματς (1-3-1), στο τελευταίο παιχνίδι παραχώρησαν την ισοπαλία στην Σεν Γκάλεν εκτός έδρας. Προηγούνταν με 0-2 έως το 72’ αλλά τελικά δεν άντεξαν και λύγισαν στο τέλος. Τρίτη φορά που ενώ προηγείται στο πρώτο ημίχρονο ισοφαρίζεται. Εκτός σήμερα αναμένονται ο βασικός στόπερ Γιάκλε, οι χαφ Φλέτσερ και Τζούριτς καθώς και ο φορ Γκάουρακς. Στην άλλη μεριά, το κλίμα για τον Μίκαελ Σκίμπε γίνεται ολοένα και πιο βαρύ. Χωρίς νίκη για 5 αγώνες (0-2-3) με τελευταίο «κατόρθωμα» το αποκαρδιωτικό 4-0 απέναντι στη Γιούνγκ Μπόις. Δεν ήταν τόσο χειρότερη από την αντίπαλο της παρ’ όλα αυτά κατάφερε να φύγει με ένα τόσο «βαρύ» σκορ. Την Πέμπτη υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός αναμένονται ο βασικός γκολκίπερ Ντάβαρι και οι μακροχρόνιοι φορ Κάιο και Μπεν Καλίφα. Λίγο το κλίμα στην Γκρασχόπερς, λίγο το τελευταίο χαρτί για εξιλέωση του Σκίμπε που μπορεί να είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς απέναντι στη Μπριζ, θεωρώ πως το σημερινό ματς μπορεί να είναι πολύ «περίεργο». Καλή επιλογή το 1 ημίχρονο στο 3.35 με δεδομένη την ικανότητα της Ααράου να σκοράρει νωρίς. Ίσως και μια ανατροπή 1 ημίχρονο – 2 τελικό σε ένα fun bet.

Σε ενδιαφέρει