Ντέρμπι σε Βαλλωνία και Μπριζ

standard gent

Η τέταρτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα Βελγίου ανοίγει σήμερα με δύο ματς. Στο πρώτο χρονικά, η Μουσκρόν θα αντιμετωπίζει τη Σταντάρ Λιέγης, στο ντέρμπι της Βαλλωνίας. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλά στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες, όμως την προηγούμενη αγωνιστική υπέστησαν την πρώτη τους ήττα και μάλιστα μέσα στη Λιέγη, με 1-0 από τη Γάνδη. Πάντως, το μυαλό όλων είναι στον μεγάλο αγώνα με τη Ζενίτ για τα πλέι οφ του Champions League, κάτι που δεν παραδέχεται ο προπονητής της ομάδας. Άλλωστε, ο Λουθόν έχει πει πολλές φορές φέτος, πως στόχος είναι αποκλειστικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, αν η Σταντάρ περάσει στους ομίλους του Champions League, είναι σίγουρο πως θα ενισχυθεί μετεγγραφικά. “Δεν ήταν η Σταντάρ αυτή. Μόνο το όνομά της”, δήλωσε εκνευρισμένος μετά το ματς με τη Γάνδη, ο Λουθόν. Εκτός από τους Τρεμπέλ και Ντε Σαρτ που θα λείψουν σίγουρα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των βασικών Μπία, Καρσελά και Μίλετς. Επιστρέφει ο ταχύτατος φορ, Γουάτ.

Μια χαρά ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Μουσκρόν, καθώς σε τρία παιχνίδια, έχει ηττηθεί μόνο μία φορά, κι αυτή εκτός έδρας από την Άντερλεχτ. Οι γηπεδούχοι αποτελούν “παράρτημα” της Λιλ, αφού η διοίκηση των δύο ομάδων είναι κοινή. Οι περισσότεροι παίκτες της προέρχονται από της ακαδημίες των Γάλλων. Παίζει έξυπνα και με συντηρητική προσέγγιση στα ματς, γεγονός που της ταιριάζει. Αμφίβολη η συμμετοχή των Μπρουκάρ και Ζανβιέ, ενώ παραμένει εκτός ο κίπερ, Ντοστ.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας έχουμε το ντέρμπι του Μπριζ, ανάμεσα στην Κλαμπ και τη Σερκλ. Η έδρα των δύο ομάδων είναι κοινή. Πολύ σοβαρή στα τρία πρώτα παιχνίδια της η Κλαμπ Μπριζ, κέρδισε τα δύο και έφερε μια ισοπαλία, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ. Η πρώτη γκέλα ήρθε στην έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ σ’ ένα ματς που το τελικό 1-1 ήταν δίκαιο. Πρωταγωνιστής φέτος ο επιθετικός Καστίγιο, ο οποίος έχει βάλει τέσσερα γκολ σε πέντε επίσημα ματς. Λογικά θα είναι στην αποστολή οι Ντουάρτε και Ρεφαέλοφ, σε αντίθεση με τους Ντε Σούτερ και Μπλαντέλ που έμειναν εκτός.

Η Σερκλ, παρότι θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, με δύο ισοπαλίες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, όπως η Γκενκ και η Γάνδη. Όμως, τελικά έχασε το παιχνίδι που έπρεπε να πάρει, αυτό κόντρα στην ανταγωνίστριά της, Οστάνδη. Δεν έχει νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια της, ενώ ο προπονητής της δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με απουσίες.

Σε ενδιαφέρει