Επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία για Ιντεπεντιέντε

independiente

Στη «μάχη» του πρωταθλήματος ρίχνονται σήμερα οι δυο ιστορικές ομάδες της Αργεντινής. Η πρωταθλήτρια Ρίβερ πηγαίνει στο Λα Πλάτα να παίξει με τη Χιμνάσια, ενώ η Μπόκα υποδέχεται τη Νιούελς του Νάτσο Σκόκο. Λίγες ώρες νωρίτερα το τρίτο ματς της ημέρας, με την Ιντεπεντιέντε να υποδέχεται την Ατλέτικο Ραφαέλα.

Αρχίζουμε με το ματς της Ιντεπεντιέντε με την Ραφαέλα. Μετά από ένα χρόνο στη δεύτερη κατηγορία η ιστορική ομάδα ανέβηκε και πάλι εκεί που ανήκει. Χρειάστηκαν τα μπαράζ (2-0 την Ουρακάν) για να το καταφέρει. Νέος προπονητής ο Αλμιρόν που πέρσι έκανε φοβερή χρονιά με τη Γοδόι Κρουζ. Μαζικές αποχωρήσεις χωρίς ωστόσο να υπάρχουν βασικοί ποδοσφαιριστές που έφυγαν, εκτός από το χαφ Ζαπάτα. Έκανε ποιοτικές προσθήκες, όπως του πρώτου σκόρερ της Β’ Κατηγορίας Λουσέρο. Απών σήμερα ο τραυματίας μπακ Βαγές καθώς και ο ηγέτης Μοντενέγκρο. Στον αντίποδα, η Ραφαέλα χρειάστηκε αγώνες μπαράζ για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία (1-0 την Κόλον). Παραιτήθηκε ο κόουτς Μπουρουτσάγα, ανέλαβε ο Σενσίνι. «Κύμα» αποχωρήσεων είχαμε από την ομάδα με ούτε λίγο ούτε πολύ 6 λογιζόμενοι βασικοί παίκτες να αποχωρούν. Απέκτησε εσπευσμένα κάποιους παίκτες. Για το κύπελλο πέρασε από την Ολίμπο στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 το ματς). Χωρίς απουσίες. Εν κατακλείδι, η Ιντεπεντιέντε επέστρεψε στην κατηγορία και μπορεί να κάνει πρεμιέρα με νίκη. Υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων και περιμένω να φανεί στο χόρτο.

Σε άλλο ματς, η πρωταθλήτρια Ρίβερ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο πλέον ταξιδεύει στο Λα Πλάτα για να παίξει με τη Χιμνάσια. Το παιχνίδι δεν θα γίνει στην φυσική έδρα της Χιμνάσια αφού βρίσκεται υπό κατασκευή μια κερκίδα, αλλά στο γειτνοικό «Ούνικο». Καλό Φινάλ έκανε η Χιμνάσια, κατάφερε την έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Ο προπονητής Τρόγλιο παρέμεινε και απέκτησε ορισμένους ποδοσφαιριστές για να αποτελέσουν προσθήκες στο ρόστερ. Τραυματίας ο δεξιός οπισθοφύλακας Ορέχα. Από την άλλη μεριά, η πρωταθλήτρια Ρίβερ είδε τον Ραμόν Ντίας να αποχωρεί από την ηγεσία του συλλόγου και κάλεσε την παλιά της δόξα, τον Γκαγιάρδο να αναλάβει σαν προπονητής. Έφυγε ο σημαντικός χαφ Λεντέσμα, ενώ ακούγονται και άλλες αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών. Για το θεσμ.ο του κυπέλλου παραλίγο να πέσει θύμα έκπληξης αφού κατόρθωσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της άσημης Φέρο στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια). Εκτός για το σημερινό ματς ο φορ Καβενάγκι. Δύσκολο παιχνίδι και για τους δυο σήμερα. Πιστεύω ότι δύσκολα θα ξεφύγει από την ισοπαλία.

Στο άλλο ματς, η Μπόκα υποδέχεται την ανανεωμένη Νιούελς. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά στοιχηματικά παραμένει τεράστιος γρίφος και η δυσκολία προσέγγισης του είναι μεγάλη. Καλύτερα να μείνουμε μακριά και να το απολαύσουμε.

Σε ενδιαφέρει