Προβληματίζει η νέα Τβέντε

cambuur

Πρώτη αγωνιστική για την Ολλανδία αυτή την εβδομάδα, εχθές η Ζβόλε έκανε την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος όπου νίκησε με 2-0 εντός έδρας την Ουτρέχτη. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 αναμετρήσεις.

Στις 20:45, η Καμπούρ υποδέχεται στο «Καμπούρ Στάντιουμ» την νέα Τβέντε. Η ομάδα του Χενκ Ντε Γιονγκ με όπλο την «καυτή» της έδρα όπου πέρσι σημείωσε 10 νίκες σε 17 ματς θα προσπαθήσει να πετύχει ότι και πέρσι. Την εύκολη παραμονή. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της έδρας και το πόσα σημαίνει για την πορεία της ομάδας είναι ότι πέρσι έμεινε σχετικά άνετα στην κατηγορία, μην έχοντας κάνει εκτός έδρας νίκη (0-7-10 το ρεκόρ). «Ζωηρή» στις μεταγραφές, είδε 10 ποδοσφαιριστές της να αποχωρούν και άλλους τόσους να φοράνε την φανέλα της. Κράτησε τον επιθετικό της κορμό, ενώ άλλαξε τα πρόσωπα που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή και αυτό αποτελεί ερωτηματικό. Εκτός για σήμερα δυο από τα νέα αποκτήματα, ο χαφ Στρέικ και ο φορ Νάρσινγκ. Από την άλλη πλευρά, η Τβέντε αποδυναμώθηκε απίστευτα αυτό το καλοκαίρι. Έχασε τον ηγέτη της, το Σέρβο εξτρέμ Τάντιτς που πήρε μεταγραφή για τη Σαουθάμπτον, ενώ πριν λίγες μέρες έχασε και τον πολύτιμο εξτρέμ Πρόμες που πήγε στη Σπαρτάκ Μόσχας έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και απέσπασε ούτε λίγο, ούτε πολύ 35 εκατομμύρια περίπου από πωλήσεις δεν κινήθηκε όπως θα έπρεπε για να καλύψει τα κενά και να κρατήσει την ομάδα στο ίδιο επίπεδο. Εκτός ο διεθνής χαφ με τη Χιλή, Γκουτιέρες. Συνολικά, η Τβέντε συνεχίζει να έχει κάποιες πολύτιμες μονάδες στην ομάδα της όπως ο φορ Κασταΐνιος, ωστόσο οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι μας άφησαν ένα τεράστιο ερωτηματικό. Από την άλλη η Καμπούρ, χωρίς να αποτελεί φόβητρο διαθέτει μια από τις καλύτερες έδρες στην κατηγορία. Οι τιμές φαβορί που δίνονται στην Τβέντε με ωθούν να την κοντράρω. Στο 4.40 βρίσκουμε τον άσσο, στο 3.25 ο 1 DNB.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:45, η ανανεωμένη Άλκμααρ ταξιδεύει στην έδρα της Χέρακλες για να δώσει το πρώτο ματς στη σεζόν. Για τους γηπεδούχους, στόχος φέτος είναι μια άνετη παραμονή. Χαρακτηριστικά πέρσι, την παραμονή δεν έδωσε η έδρα όπου η ομάδα του Γιαν Ντε Γιονγκ σημείωσε 4 νίκες. Στα παιχνίδια μακριά από το «Πόλμαν Στάντιουμ» η ομάδα πέτυχε 6 νίκες κερδίζοντας συνολικά 20 από τους 37 πόντους της. Φέτος, πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της αφού έφυγαν οι βασικοί Πατφέιχ (γκολκίπερ), Ουτχ (φορ και 2ος σκόρερ της ομάδας πέρσι), ο εξτρέμ Ρόσεφελ, ο μπακ Ντέιβιντσον και ο χαφ Ριέστρα. Αποκτήθηκαν νέοι αλλά και κάποιοι πιο έμπειροι παίκτες όπως ο εξτρέμ Φλεντέρους. Δεν υπάρχουν απουσίες. Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, η Άλκμααρ, έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Μάρκο Φαν Μπάστεν, μετά τον Ντικ Άντβοκαατ, και ξεκινάει μια σεζόν γεμάτη ελπίδες. Στα μεταγραφικά έχασε δυο παίκτες, τον στόπερ Φιρχέρερ και τον εξτρέμ Μπέιρενς) αλλά απέκτησε νέους και πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως ο εξτρέμ της Ρόντα, Χούπερτς. Σήμερα αναμένεται να απουσιάσει ο αρχισκόρερ της ομάδας, Γιόχανσον (θα είναι εκτός μέχρι τον Σεπτέμβρη). Συνοπτικά, αν και η απουσία του σκόρερ της ομάδας αναμένεται να επηρεάσει, θεωρώ ότι η αύρα που δίνει η νέα εποχή Φαν Μπάστεν μπορεί να κάνει την ΑΖ να ξεκινήσει με νίκη το νέο πρωτάθλημα. Καλή η απόδοση του 2.65 στο διπλό.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Χέρενφεεν, χωρίς τον Φαν Μπάστεν αλλά και τον «μπόμπερ» της Φινμπόγκασον που πήγε στη Σοσιεδάδ, υποδέχεται την νεοφώτιστη Ντόρντχεντ. Αδιάφορες αποδόσεις μας αφήνουν εκτός. Τέλος, η Μπρέντα που μαστίζεται από δεκάδες προβλήματα κυρίως οικονομικά, (η ομάδα είναι στο όριο της χρεωκοπίας) αλλά και εσωτερικά, υποδέχεται την νεοφώτιστη Εξέλσιορ. Η κατάσταση στην ομάδα του Γκούντελεϊ, δεν μας αφήνει να ποντάρουμε έναν καλοπληρωμένο άσσο του 2.15, ενώ η αδύναμη Εξέλσιορ δεν αποτελεί κίνητρο για κάποια κόντρα. Μακριά.

Σε ενδιαφέρει