Μπορεί την υπέρβαση η Κορτράικ.

kortrijk fc

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζει σήμερα η 3η αγωνιστική για την Τζουπίλερ Λιγκ. Αμφίρροπα και εξαιρετικά δύσκολα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα ματς, ανάμεσα σε ομάδες που μάχονται για τους πρώτους πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 19:00 στο «Αχτέρ ντε Καζέρν» με την αναμέτρηση της Μαλίν απέναντι στην Κορτράικ. Κατέρρευσε σε ένα ημίχρονο η Μαλίν η οποία ενώ προηγούταν με 0-1 στο πρώτο 45λεπτο απέναντι στη Γάνδη, δέχτηκε 3 γκολ στην επανάληψη με συνέπεια να χάσει με 3-1. Παράπονα από την αστοχία των επιθετικών του έχει ο κόουτς Γιάνκοβιτς. Την πρώτη αγωνιστική πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-1 απέναντι στην Γκενκ. Εκτός αναμένονται για σήμερα εξτρέμ Κοντραρό, ο βασικός φορ Μοκούλου, ο βασικός στόπερ Μπατό καθώς και ο αναπληρωματικός χαφ Βαν Ντάμ. Στον αντίποδα, η Κορτράικ «ζευγάρωσε» τις ήττες της καθώς δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από την Σταντάρ χάνοντας με 2-3. Ο Καβασίμα ύψωσε «τείχος», οι παίκτες του Βαντερχάεγκε έχασαν μέχρι και πέναλτι για να κάνουν το 2-0, και τελικά στο 89’ και με το σκορ στο 2-2, δέχτηκαν το 3ο γκολ με πέναλτι. Υπήρξε πάντως εμφανής βελτίωση σε σχέση με την πρεμιέρα και την ήττα από τη Ζούλτε. Επανέρχονται ο φορ Σεβαλιέ και μάλλον ο μεσοεπιθετικός Ντε Σμετ. Εκτός ο στόπερ Πουλέν και ο βασικός μπακ Καπόν. Εν κατακλείδι, δεν είναι τόσο κακή ομάδα η Κορτράικ, η οποία αργά ή γρήγορα θα ανακάμψει. Η Μαλίν φέτος δείχνει ανεβασμένη ωστόσο σε τιμές του 3.60 μπορώ να επιλέξω το διπλό ή το διπλό DNB σε τιμές του 2,50.

Σε άλλο ματς της βραδιάς, η Λιρς υποδέχεται την νεοφώτιστη Μουσκρόν. Η ομάδα του Στάνλει Μενζό, ηττήθηκε με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ, παίζοντας πολύ παθητικά με σκοπό να κλέψει κάποιο αποτέλεσμα. Την πρώτη αγωνιστική κέρδισε εντός έδρας την Οστάνδη με 2-0. Εκτός παραμένουν ο νεοαποκτηθείς φορ Κουεμάχα, και ο στόπερ Σβίνγκελς. Στην άλλη μεριά, η Μουσκρόν πέτυχε μια ιστορική με 1-0 επί της Μπέβερεν. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους οπαδούς στο «Σταντ ντε Κανονιέ». Σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, αμύνθηκε σωστά στο β’ 45λεπτο και έτσι ήρθε η πολυπόθητη νίκη. Εντός έδρας την περιμένουμε να είναι δυνατή στη μάχη για την παραμονή όμως εκτός θα είναι μια από τις πιο αδύναμες ομάδες. Στα αξιοπερίεργα της ημέρας, η βασική της 11αδα αποτελούνταν από 10 Γάλλους και 1 Βέλγο, τον αριστερό μπακ Μοντάνιε. Μοναδικός απών ο τερματοφύλακας Ντοστ. Πιστεύω, ότι η εμπειρία της Λιρς στην κατηγορία θα παίξει μεγάλο ρόλο σε ένα ματς που γίνεται ανάμεσα σε 2 ομάδες που λογικά θα παλέψουν μεταξύ τους (και με άλλους) για την παραμονή. Η αύρα και ο ενθουσιασμός της Μουσκρόν είναι μεγάλη αλλά στα εκτός έδρας ματς μετράει το ποιος «ξέρει» να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια. Σε κανονικές τιμές στο 2.40 ο άσσος.

Στα άλλα 2 ματς της βραδιάς, η Σερκλ Μπριζ υποδέχεται την Οστάνδη. Με 2 ισοπαλίες έχει ξεκινήσει η Σερκλ, με 2 ήττες η Οστάνδη. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η ομάδα του Λορένζο Στέλενς να πραγματοποίησει την πρώτη της νίκη εντός έδρας. Γειτονικό ντέρμπι, δύσκολο ματς αλλά ίσως και να αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα. Τέλος, η Μπέβερεν που μετράει 2 ήττες, υποδέχεται την Βέστερλο που έχει πετύχει 2 νίκες στα πρώτα αυτά ματς. Πολύ δύσκολο για ανάγνωση το ματς και καλύτερα να μείνουμε μακριά.

Σε ενδιαφέρει