Σούπερ Καπ Ολλανδίας: Εκδίκηση ψάχνει ο Άγιαξ

Σούπερ Καπ Ολλανδίας: Εκδίκηση ψάχνει ο Άγιαξ

Η νέα χρονιά ξεκινάει στην Ολλανδία, με τον τελικό του σούπερ καπ ανάμεσα στην κυπελλούχο Τσβόλε και τον πρωταθλητή Άγιαξ. Ο αγώνας θα γίνει στην έδρα του Άγιαξ, το “Άμστερνταμ Αρίνα”, καθώς έτσι προστάζει η ολλανδική ομοσπονδία, ανεξαρτήτως αντιπάλων. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν απευθείας στα πέναλτι, αφού η παράταση καταργήθηκε για να μην καταπονούνται οι ομάδες στο ξεκίνημα της χρονιάς. Το φυσάνε και δεν κρυώνει ακόμη στον Άγιαξ για τον περσινό τελικό κυπέλλου, όπου η Τσβόλε ήταν ασταμάτητη και “διέλυσε” τον αντίπαλό της με 5-1. Κανείς δεν έχει ξεχάσει εκείνο το ματς στον “αίαντα” και σήμερα θέλουν να πάρουν την εκδίκηση.

Για την Τσβόλε, έμεινε ο πετυχημένος προπονητής, Ρον Γιανς, αλλά αποχώρησαν οι δύο πρώτοι σκόρερ, Μπένσον και Φερνάντες. Το ίδιο συνέβη και με τον βασικότατο Πολωνό μεσοεπιθετικό Κλιχ. Αποκτήθηκε για βασικός, ο αμυντικός χαφ Ριένστρα, από την Χέρακλες, ενώ εκεί αγωνίζεται και ο πιτσιρικάς Ιωαννίδης, του Ολυμπιακού, καθώς και ο Θανάσης Καραγκούνης του Ατρομήτου. Θέλοντας να διώξει το άγχος από τους παίκτες του, ο Γιανς τόνισε τα εξής: «Παίζουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε τελικό σούπερ καπ. Είναι κάτι μοναδικό και σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, όμως για μένα το πιο σημαντικό ματς είναι απέναντι στην Ουτρέχτη την ερχόμενη εβδομάδα».

Στον Άγιαξ, όλοι πίνουν νερό στο όνομα του Ντε Μπουρ. Από τότε που ανέλαβε, η ομάδα του παίρνει ανελλιπώς το πρωτάθλημα και βγάζει και πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε, ενώ αποχώρησαν οι Ντε Γιονγκ, Μπόγιαν και Πόουλσεν. Οι σημαντικότερες προσθήκες ήταν αυτές των ταλαντούχων Ζίφκοβιτς και Φιρχέφερ. Οι διεθνείς Σίλισεν, Μπλιντ και Φέλτμαν δεν είναι ακόμη έτοιμοι και είναι εκτός. Επίσης, απουσιάζουν οι Φίσερ και Φαν Ρέιν, καθώς και ο νεοαποκτηθείς Ζίφκοβιτς. Ο Ντε Μπουρ δεν ξεχνάει τον τελικό κυπέλλου: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η Ζβόλε μας κέρδισε δίκαια στον τελικό του κυπέλλου, τότε δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και είχαμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Ηρθε η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω».

Ο Άγιαξ είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά οι αποδόσεις για τη νίκη του είναι άθλιες. Εγώ θα μείνω μακριά.

Σε ενδιαφέρει