Ευκαιρία να επιστρέψουν Έλφσμποργκ και Κάλμαρ

Ευκαιρία να επιστρέψουν Έλφσμποργκ και Κάλμαρ

Και στα δύο ματς που διεξάγονται σήμερα για το πρωτάθλημα της Σουηδίας υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και δεν είναι άλλα από τους γηπεδούχους. Η Μάλμε μπορεί μεν να συνέχισε το χαβά της με την χθεσινή πεντάρα επί της Φάλκενμπεργκ αλλά η Χάκεν έμεινε στο 0-0 με τη Νόρκεπινγκ και η ΑΙΚ έχει πολύ δύσκολο έργο αύριο απέναντι στη Γκέτεμποργκ. Επομένως παρουσιάζεται η ευκαιρία στις Κάλμαρ και Έλφσμποργκ να πλησιάσουν περισσότερο στην κορυφή με νίκες σήμερα.

Στις 16:00 η Κάλμαρ υποδέχεται τη Μπρομαποϊκάρνα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επανέλθουν στις νίκες έπειτα από δύο εκτός έδρας ήττες και την ισοπαλία στην έδρα τους με τη Μάλμε. Έχουν συγκεντρώσει 27 βαθμούς και στην έδρα τους παραμένουν αήττητοι με σκορ 4-4-0. Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο εξαιτίας της προσφοράς 2 σε 1 από τη διοίκηση για το σημερινό ματς. Μοναδική απουσία ο αμυντικός Λάρσον. Η Μπρομαποϊκάρνα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Σαν να μην έφτανε ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ήρθε και η εντός έδρας 3άρα από την Τορίνο, που δεν της αφήνει φυσικά καμία ελπίδα εν όψει του επαναληπτικού. Εκτός έδρας έχει σε οκτώ παιχνίδια μόλις μια ισοπαλία και επτά ήττες. Ουσιαστικά πλήρης η αποστολή. Πολύ δύσκολα δεν θα επικρατήσει η έδρα σ’ αυτό το ματς αλλά φυσικά ο άσος δεν έχει αξία. Θα βάλω ένα ποσό στο over 2,5 γιατί η άμυνα της φιλοξενούμενης είναι αυτό που λέμε “χωνί”.

Στις 18:30 διεξάγεται το Έλφσμποργκ – Ατβίνταμπεργκ. Η Έλφσμποργκ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες. Η τελευταία επετεύχθη απέναντι στην Χαφναφιόρδουρ με 4-1 για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, πράγμα που σημαίνει πως βρίσκονται με το 1,5 πόδι στην επόμενη φάση. Βρίσκεται στην 4η θέση με 28 βαθμούς και στην έδρα της έχει σκορ 6-1-1. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα σήμερα. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Μπρομαποϊκάρνα και με τον βαθμό που εξασφάλισαν έχουν βρεθεί στην 8η θέση με 20 βαθμούς. Εκτός έδρας έχουν σκορ 0-3-5. Αν διατηρήσουν τα καλά αποτελέσματα στην έδρα τους θα τερματίσουν πάνω από τη 10η θέση στο τέλος της σεζόν.

Σε ενδιαφέρει