Στήριξη σε Σαρλερουά

Στήριξη σε Σαρλερουά

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η Τζούπιλιερ Λιγκ του Βελγίου, και ήδη το πρώτα χαϊλάιτ της σεζόν είναι γεγονός. Ρεκόρ αποτελεί η απόλυση τεχνικού έπειτα από ένα ματς! Παρελθόν αποτελεί ο τεχνικός της Γκενκ, Εμίλιο Φερέρα γνωστός μας από το πέρασμα του από τους πάγκους των Ξάνθη, Πανθρακικού και Πανιωνίου, μετά την ήττα 3-1 από την Μαλίν! Στα υπόλοιπα, 4 παιχνίδια υπάρχουν σήμερα στο πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Πρώτο ματς και χρονικά (19:00) είναι η αναμέτρηση της Κορτράικ με τη Σταντάρ Λιέγης. Οι κόκκινοι δεν θυμίζουν πλέον σε τίποτα την ομάδα που κυριάρχησε στην κανονική διάρκεια της περσινής σεζόν, πουλώντας τον ένα παίκτη μετά τον άλλο. Μετά λοιπόν τον σταρ Μπατσουαΐ που πήγε στη Μαρσέιγ και τον Βιλιάμ Βενκέρ που πωλήθηκε στην Ντιναμό Μόσχας ήρθε η σειρά του φορ Ιζέκιελ να πωληθεί στην Αλ Αραμπί από το Κατάρ για 8 εκατομμύρια. Αποκτήθηκε από την Σέλτικ ο καλός επιθετικός Τόνι Γουατ που λογικά θα αγωνιστεί σήμερα. Συν τοις άλλοις η ομάδα έχει τον επαναληπτικό του 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα την Τρίτη. Εκτός ο βασικός χαφ Ντε Σαρτ. Από την άλλη μεριά η Κορτράικ, έχασε εύκολα στον πρώτο αγώνα με 2-0 από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει νέους ποδοσφαιριστές καθώς το ρόστερ της έχει μικρύνει επικίνδυνα. Στο γήπεδο της είναι πολύ σκληρή και σκοράρει με μεγάλη συχνότητα. Εν προκειμένω, η Σταντάρ είναι σε μεταβατικό επίπεδο, έχει ματς μεσοβδόμαδα, και η Κορτράικ προσπαθεί να χτίσει ένα ικανό ρόστερ για την νέα σεζόν. Εκτός ο βασικός μπακ Καπόν, αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Ντε Σμετ. Δεν πιστεύω ότι οι «Κόκκινοι» μπορούν να κερδίσουν σήμερα, αλλά από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν θα ρίσκαρα στην ισοπαλία ή στην νίκη της Κορτράικ που δεν μου εμπνέει ακόμα εμπιστοσύνη. Για αυτό και θεωρώ ασφαλέστερη επιλογή το under 2.5 goal σε αποδόσεις του 1.85.

Σε άλλο αγώνα της ημέρας, η Σαρλερούα υποδέχεται τη Βέστερλο. Μετά την καταστροφική πρεμιέρα και το 3-0 απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, η ομάδα που πέρσι εντυπωσίασε με την σταθερότητα της όλη τη σεζόν, παίζει με την Βέστερλο με στόχο να κάνει την πρώτη της νίκη. Επιστροφές υπάρχουν με τον καλό φορ Φορέ και τον βασικό αμυντικό χαφ Μαρκ. Στον αντίποδα, η Βέστερλο συνδύασε με νίκη την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Νίκησε με 1-0 τη Λόκερεν και έκανε την ιδανική αρχή σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Σημαντική απουσία του καλύτερου της επιθετικού ΜακΝτόναλντ. Επιστρέφουν οι φορ Κοφί και Λεκόμπτ και οι νεοφερμένοι Γκοντό(μπακ) και Σχαουτέρντεν(εξτρέμ). Σε αξιοπρεπή απόδοση ο άσσος στο 2.25 περίπου.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, η Γκενκ υποδέχεται την Σταντάρ με υπηρεσιακό προπονητή τον βοηθό, Πιερ Ντενιέρ, με τον σταρ επιθετικό Γέλε Βόσεν να ζητάει μεταγραφή, και γενικά με ένα χάος να επικρατεί στην ομάδα. Προσωπικά θα απέχω αν και δεν θα έλεγα όχι σε μια πιθανή κόντρα της Γκενκ. Στο τέταρτο και τελευταίο ματς η Μουσκρόν υποδέχεται την Μπέβερεν. Πιθανός ο άσσος σε μια καλή έδρα, σε τιμές του 1.95.

Σε ενδιαφέρει