Κανείς δεν… περνάει καλά στο Ανοέτα

Κανείς δεν… περνάει καλά στο Ανοέτα

Η πρώτη ισπανική ομάδα που μπαίνει στην μάχη των ευρωπαϊκών κυπέλλων για φέτος είναι η Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι αντιμετωπίζουν την Μπρόντμπι και είναι σαφώς το φαβορί για την πρόκριση. Η περσινή χρονιά δεν ήταν το ίδιο καλή με την προπέρσινη, αλλά δεδομένου του μεγέθους της, δεν μπορεί να κάνει κάθε χρόνο σούπερ πορείες. Έτσι, μετά την μέτρια πορεία της στους ομίλους του Champions League, κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση του πρωταθλήματος και να φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου. Πετυχημένη σε κάθε περίπτωση και η περσινή σεζόν. Η προετοιμασία της ξεκίνησε μόλις πριν από 20 μέρες και είναι σαφές οτι δεν είναι έτοιμη ακόμη. Ο εξαιρετικός γκολκίπερ Μπράβο μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, ο βασικός αριστερός μπακ Χοσέ Άνχελ στη Ρόμα και ο σούπερ Γκριζμάν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Πήρε με κανονική μετεγγραφή τον δανεικό πέρσι, Γκρανέρο, ενώ από την Εστουντιάντες απέκτησε τον τερματοφύλακα Ρούλι, ώστε να αντικαταστήσει τον Μπράβο. Τα πιο πολλά χρήματα τα δαπάνησε για τον Φινμπόγκασον, το όνομα του οποίου ήταν πρωτοσέλιδο για πολύ καιρό στις ελληνικές εφημερίδες, αφού τον διεκδικούσε και ο Ολυμπιακός. Μοναδική απώλεια της βασκικής ομάδας για σήμερα, ο εξαιρετικός εξτρέμ, Βέλα.

Η Αμπερντίν έκανε την έκπληξη στον προηγούμενο γύρο, όταν και απέκλεισε την Χρόνινγκεν. Και μάλιστα με νίκη μέσα στην Ολλανδία, αφού το πρώτο παιχνίδι στην Σκοτία έληξε ισόπαλο. Η περσινή χρονιά ήταν σούπερ για τους Σκωτσέζους, αφού πήραν το Λιγκ Καπ, έφτασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου και τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός Ντέρεκ ΜακΊνες έδωσε το στίγμα του για το σημερινό ματς: «Στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει και πιο περίεργα πράγματα, οπότε ναι, πιστεύω πως έχουμε ελπίδες. Φυσικά, όσο περισσότερο προχωράς στη διοργάνωση, τόσο πιο δύσκολοι γίνονται οι αντίπαλοί σου και δεν τρέφουμε αυταπάτες. Δεν θα είναι εύκολο να πάμε σπίτι τους και να τους αναστατώσουμε, όμως έχουμε σκοπό να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε ως το τέλος, να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ευγενικοί καλεσμένοι». Στην αποστολή είναι ο γρήγορος εξτρέμ Μονοκάνα που ήρθε από την Μπράιτον, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών.

Ανέτοιμοι οι Βάσκοι και για να επιλέξω τον άσο θα ήθελα μια απόδοση πολύ παραπάνω από τα 1,20 – 1,25 που κυκλοφορούν. Απ’ την άλλη, δεν θα ρισκάρω και με κόντρα, καθώς το Ανοέτα είναι μια ισχυρή έδρα.

Σε ενδιαφέρει