Να σωθεί το γόητρο

neoi

Η ελληνική ομάδα πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Νέων. Εκεί συγκρουόνται Τουρκία-Ισπανία.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έδειξαν χαρακτήρα και κερδίζοντας τη Γαλλία, διεκδικούν την 5η θέση. Αντίπαλος τους η Λιθουανία. Ομάδα που αντιμετώπισαν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Τότε, ηττηθήκαμε 73-65, μια και οι Λιθουανοί έδειξαν να έχουν περισσότερες λύσεις. Βέβαια, στην πορεία του τουρνουά έχασαν την αξιοπιστία τους και στα πέντε τελευταία ματς μέτρησαν τρεις ήττες. Γενικά, οι Λιθουανοί είναι σύνολο ψυχολογίας και μετά τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά, φαίνεται ότι δεν είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.

Η Ελλάδα δείχνει ότι έχει πληγωθεί ο εγωϊσμός της από τους συνεχείς τραυματισμούς και την ήττα από τους Κροάτες. Το νούμερο πέντε στην τελική κατάταξη θα σώσει το γόητρο του ομοσπονδιακού συγκροτήματος. Οι Νέοι έχουν δείξει ότι όταν πρέπει να πάρουν κάτι σημαντικό το καταφέρνουν. Ακόμη και αν δεν παίξει ο Διαμαντάκος μπορούμε να κερδίσουμε. Αρκεί να ρίξουμε τα ποσοστά των Λιθουανών και να τους πιέσουμε να κάνουν λάθος. Ετσι, το διπλό θα είναι στην επιλογή μας.

Συνθέσεις

Λιθουανία: Ζαλάλις, Ταμούλις, Κουμπίλιους, Γκινταβάιτις, Λεκαβίτσιους, Ντίμσα, Στασέλις, Γιανκάιτις, Κρεστίνιν, Γκριγκόνις, Γκριτσιούνας, Τάρολις.

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Σπυριδονίδης, Χριστοδόυλου, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Σε ενδιαφέρει