Και τώρα Ισπανία

Και τώρα Ισπανία

Οι Νέοι Άνδρες έκαναν τον καθήκον τους απέναντι στη Σερβία. Με αντρίκιο τρόπο πήραν τη νίκη και τώρα τους περιμένει η Ισπανία.

Η υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά έχει δρόμο ακόμη για την Ελλάδα και χρειάζονται δύο βαθμοί και στον αγώνα με τους Ίβηρες. Οι Ισπανοί προέρχονται από μεγάλη επιτυχία επί της Λιθουανίας και το βαθμολογικό κίνητρο είναι το ίδιο. Συνεπώς, θα τα δώσουν όλα για να μας ρίξουν στο καναβάτσο και προμηνύεται ντέρμπι.

Εξάλλου, η προϊστορία των δύο σε αυτό επίπεδο εμφανίζει ισορροπία. Σε έξι αγώνες το σκορ είναι 3-3. Βέβαια, τελευταία νίκη της Εθνική μας καταγράφεται τον Ιούλιο του 2009. 

Η σύγκριση των δύο δείχνει ότι βρίσκονται πολύ κοντά. Σουτάρουν σχεδόν με τα ίδια ποσοστά και η διαφορά πόντων είναι μικρή. Υπερέχουμε στα ριμπάουντ (ειδικά στα επιθετικά), αλλά υστερούμε σε ασίστ, λάθη, κλεψίματα. Οι Γκιγιέρμο Έρνανγκομεζ (σέντερ), Αλμπέρτο Ντίαζ (γκαρντ) μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι για τον Κώστα Μίσσα. 

Το πρόβλημα της Ελλάδας παραμένει η επίθεση. Πέρα από τους Μποχωρίδη, Διαμαντάκο και Αγραβάνη, οι υπόλοιπο συνεισφέρουν ελάχιστα. Η άμυνα είναι το βασικό μας “όπλο”, όμως χωρίς συνέπεια στο επιθετικό κομμάτι, δύσκολα θα κερδίζουμε συνέχεια κλειστά ματς. Μπορούμε να πιέσουμε και να τρέξουμε, ωστόσο θα πρέπει να δείξουμε υψηλά αντανακλαστικά όταν αμυνόμαστε.

Συνθέσεις

Ισπανία: Μάρτιν, Πάουλι, Βιθέντο, Ντίαζ, Μπριζουέλα, Έρανγκομεζ Γκ., Σάιθ, Αμπάλντε, Νόγκις, Έρανγκομεζ Τζ., Ιριάρτε.

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου, Σιολόγκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός. 

Σε ενδιαφέρει