Σουηδία: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι της ΑΙΚ με την Κάλμαρ

Σουηδία: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι της ΑΙΚ με την Κάλμαρ

Από τα τρία παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα για το πρωτάθλημα Σουηδίας, το πιο σπουδαίο είναι το ΑΙΚ – Κάλμαρ. Και οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, αφού ακολουθούν κατά πόδας την πρωτοπόρο Μάλμε κατάλαμβάνοντας την τρίτη και την δεύτερη θέση με 25 και 26 βαθμούς αντίστοιχα. Η ΑΙΚ στην Στοκχόλμη έχει σκορ 4-1-2, ενώ γενικώς παραμένει αήττητη εδώ και οκτώ αγωνιστικές στην Allsvenskan. Έδειξε την εξαιρετική της αγωνιστική κατάσταση στην έδρα της Ατβίνταμπεργκ απ’ όπου και πέρασε εύκολα με 0-3. Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μετράει 10 συνεχόμενα over 2,5 στο πρωτάθλημα, αφού σκοράρει κατά ριπάς αλλά και δέχεται εύκολα γκολ. Η Κάλμαρ μακριά από την έδρα της έχει σκορ 3-2-1. Στα τελευταία εκτός δυσκολεύεται αρκετά και για τρία συνεχόμενα ματς δεν έχει πάρει τη νίκη. Το περασμένο Σάββατο νίκησε με 2-1 τη Μίαλμπι με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και πλησίασε περισσότερο τη Μάλμε. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για την ΑΙΚ πέρα από τα μακροχρόνια και τον αμφίβολο Δημητριάδη, το ίδιο και για την Κάλμαρ, που θα παίξει πάνοπλη. Δύσκολο να προβλέψει κάποιος τον νικητή στο ματς αυτό. Περισσότερο θα πήγαινα με την ισοπαλία και σαν δεύτερη επιλογή το over 2,5.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας η Μάλμε υποδέχεται την Ατβίνταμπεργκ. Κανείς δεν περίμενε το στραβοπάτημα της πρωτοπόρου στην έδρα της Μπρομαποϊκάρνα, η οποία είχε πέντε συνεχόμενες ήττες. Έτσι, μετά από αυτήν την ισοπαλία (1-1), η Μάλμε έμεινε στους 30 βαθμούς και πλέον νιώθει πιο κοντά την ανάσα των υπολοίπων. Δεν υπάρχει φυσικά άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης σήμερα αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται πως παρουσιάζουν μια αγωνιστική κοιλιά, καθώς μετά από την ήττα από τη Μίαλμπι ήρθε και το βαρύ 0-3 από την ΑΙΚ. Με 16 βαθμούς κόλλησαν στην 8η θέση του πίνακα πλησιάζοντας στους πέντε βαθμούς την απαγορευμένη ζώνη. Μεγάλη απώλεια ως το τέλος της σεζόν ο αρχισκόρερ Μολίνς για τη Μάλμε, ενώ η Ατβίνταμπεργκ δεν θα έχει στην αποστολή τον τιμωρημένο Ντα Σίλβα, όπως και κάποιους μακροχρόνιους. Εκτός αποστολής και ο Τίνερχολμ που από τα μέσα του μήνα μετακομίζει στη Μάλμε. Πάρα πολλές πιθανότητες ο άσος εδώ, αλλά χωρίς στοιχηματική αξία. Οπότε θα μείνουμε μακριά.

Το τρίτο και τελευταίο σαββατιάτικο παιχνίδι είναι το Μίαλμπι – Φάλκενμπεργκ. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην ζώνη του υποβιβασμού με 11 βαθμούς, αφού μετά την νίκη επί της Ατβίνταμπεργκ, επέστρεψαν στις ήττες με το 2-1 από την Κάλμαρ. Ωστόσο παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο και έχασαν δύσκολα από μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Στην έδρα τους έχουν 2-1-3 και σιγά σιγά δείχνουν κάποια αγωνιστική βελτίωση. Η Φάλκενμπεργκ, που δεν είναι και σε πάρα πολύ καλύτερη μοίρα έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους κι ένα απογοητευτικό σκορ εκτός έδρας (1-1-4). Στο τελευταίο της ματς έμεινε στο 1-1 με την Χάλμσταντ εντός έδρας και παρέμεινε χωρίς 3ποντο για τρίτη σερί αγωνιστική. Μοναδικός απών για τη Μίαλμπι ο Ντάλστρεμ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους τιμωρημένους Βέντε και Ντόνιοχ, όπως και τους τραυματίες Τορλέιφσον, Σβαν, Μπλόμκβιστ και Κρισάνοβιτς. Θα πάω με τον άσο σ’ αυτό το ματς γιατί η Μίαλμπι με έχει πείσει ότι μπορεί να ανακάμψει.

Σε ενδιαφέρει