Δύσκολη πρεμιέρα για τους Νέους

nioyfrides

Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων Ανδρών μόνο εύκολη δεν είναι. Αντίπαλος των παικτών του Κώστα Μίσσα η Λιθουανία.

Η “Λιέτουβα” αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στον χώρο. Σε όλες τις ηλικίες. Το μπάσκετ στη χώρα της Βαλτικής είναι νούμερο ένα και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι Λιθουανοί από το 2004 και μετά βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και σε επίπεδο Νέων. Καταγράφουν τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων το ένα χρυσό. Οι παίκτες του Τόμας Μασιούλις διαθέτουν την ικανότητα να πηγαίνουν σε υψηλό σκορ και να ελέγχουν τον ρυθμό. Η τριάδα Γκινταβάιτις, Ντίμσα, Τάρολις, είναι πολύ επικίνδυνη.

Για την Ελλάδα είναι πλήγμα η απώλεια του Παπαπέτρου, όμως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν το κενό. Οι Μποχωρίδης, Χριστοδούλου θα χρειαστεί να πάρουν έξτρα προσπάθειες στην επίθεση, ενώ πρέπει να αξιοποιηθούν οι ψηλοί μας. Ειδικά ο Διαμαντάκος. Μολαταύτα, απαιτείται συγκέντρωση στον τομέα του επιθετικού ριμπάουντ (πάνε καλά οι Λιθουανοί), στο να μην μπουν πολλοί παίκτες τους στο παιχνίδι και να πέσει η παραγωγή πόντων κάτω από τους 80.

Η προϊστορία στους Νέους Άνδρες δίνει 4-3 προβάδισμα στη Λιθουανία. Από το 2010 και μετά το σκορ είναι 2-1 για την Εθνική μας, όμως τον Ιούλιο του 2012 διασυρθήκαμε με 79-43. Το πρώτο μας ματς είναι ίσως και το πιο δύσκολο. Το γήπεδο στο Ηράκλειο αναμένεται να έχει κόσμο, αφού οι διοργανωτές έχουν ορίσει γενική είσοδο με 5 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το άγχος της πρεμιέρας δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο άσος με κάτω των 10 πόντων είναι εφικτός και στο σύνολο under 130π.

Πιθανές συνθέσεις

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Φακοπουλίδης, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου, Σιολόγκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης , Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Λιθουανία: Ταμούλις, Τάρολι, Γκινταβάιτις, Λεκαβίτσιους, Ντίμσα, Στασέλις, Γιανκάιτις, Κρεστίνιν, Γκριγκόνις, Ζαλάλις, Γκρικιούνας, Κουμπίλιους.

Σε ενδιαφέρει