Έτοιμοι για 2-1 οι Χιτ

Έτοιμοι για 2-1 οι Χιτ

Διαβάζοντας δηλώσεις πριν το 3ο τελικό του ΝΒΑ καταλαβαίνεις ότι σεβασμός και μετριοφροσύνη κυριαρχούν μεταξύ Χιτ-Σπερς. Δεν πρόκειται για κίνηση τακτικής. Ούτε για “παιχνίδια μυαλού”. Παραφράζοντας θα λέγαμε “τα ισοδύναμα έλκονται”.

Ναι, το σκορ είναι στο 1-1 και το πλεονέκτημα ανήκει στο Μαϊάμι. Παρ’ όλα αυτά, κανείς στους πρωταθλητές δεν πιστεύει ότι θα πάρουν δύο εύκολες νίκες στην έδρα τους και στην ουσία θα σφραγίσουν τον τίτλο. Ο Ντουέιν Γουέιντ τόνισε (και σωστά) ότι μόνο μια ομάδα μετά τους Χιτ μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες πνευματικές προκλήσεις. Το Σαν Αντόνιο. Γιατί; Διότι, διαθέτει εμπειρία, έχει περάσει από τη βάσανο των τελικών, και μετρά τέσσερις τίτλους. Συνεπώς, το 1-1 δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν εξαργυρωθεί στο παρκέ.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ο ΛεΜπρον. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά αυτός είναι που καθορίζει τις εξελίξεις. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει ένα πολύ δύσκολο γρίφο να λύσει. Σε άμυνα χωρίς βοήθειες είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί. Με βοήθειες υπάρχει ο κίνδυνος του ελεύθερου (Μπος) συμπαίκτη. Επίσης, ο “LBJ” δείχνει ότι μπορεί να παρεί μόνος του ένα ματς. Γι’ αυτό και χρειάζεται ακόμη πιο σκληρή άμυνα πάνω του, εκτέλεση του επιθετικού πλάνου στην εντέλεια και εξουδετέρωση των υπολοίπων. Αν οι Σπερς φέρουν το ματς και πάλι στο καλάθι η νίκη θα έρθει πιο κοντά. Η αποστολή “καθηλώστε τον ΛεΜπρον” έχει ελπίδες αν ο Λέοναρντ δεν φορτωθεί γρήγορα με φάουλ και οι Ντιό, Σπλίτερ βοήθησουν στην άμυνα στο ζωγραφιστό.

Όσον αφορά το Μαϊάμι, σίγουρα πλεονεκτεί με τον ΛεΜπρον σε καλή κατάσταση, μολαταύτα θα χρειαστεί και κάποιον άλλον. Κυρίως τον Γουέιντ που δεν έχει ανταποκριθεί.

Το Μαϊάμι μετρά 8-5 στον 3ο αγώνα των πλέι οφ, έχοντας τη θέση του οικοδεσπότη. Με τους Σπερς το σκορ είναι 18-13 στο σύνολο. Κανονική διάρκεια και ποστ σίζον. Τελευταίο διπλό των Τεξανών στις 6 Ιουνίου 2013. Άρα, πάμε στον άσο με χάντικαπ 4,5 πόντους στο Σαν Αντόνιο. Εφικτό, οριακά, και το όβερ 197,5.

Σε ενδιαφέρει