Ο ΟΠΑΠ στο internet

Ο ΟΠΑΠ στο internet

Η πολυσυζητημένη είσοδος του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα είναι γεγονός. Βέβαια, το pamestoixima.gr θέλει ακόμη πάρα πολύ δουλειά και κυρίως αλλαγή νοοτροπίας για να είναι μια καλή επιλογή για τους παίκτες. Το site είναι σχετικά εύχρηστο, με αρκετές πληροφορίες για τους αγώνες, όπως στατιστικά, βαθμολογίες κ.τ.λ. Τα αθλήματα που προσφέρονται προς στοιχηματισμό αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς αυτά που υπάρχουν και στα κουπόνια των πρακτορείων, δηλαδή το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και το μπέιζμπολ. Φυσικά, όπως και στο κουπόνι, οι περισσότερες ποδοσφαιρικές επιλογές προσφέρονται μόνο ως τριάδες ή δυάδες, σε αντίθεση με τους bookmakers που όλα είναι μονά αποδεκτά. Τουλάχιστον στο παγκόσμιο κύπελλο, όλα τα παιχνίδια είναι μονά αποδεκτά, όπως άλλωστε και τα μακροχρόνια στοιχήματα για το μουντιάλ.

Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα πρακτορεία, εκτός από την ευκολία που υπάρχει στο να ποντάρεις από το σπίτι σου, είναι και το live. Για πρώτη φορά μπορεί ο πελάτης του ΟΠΑΠ να παίξει μόνος του live στοίχημα, έχοντας φυσικά πολύ λιγότερες επιλογές για ποντάρισμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές bookmakers. Επίσης, πρέπει οι συνηθισμένοι στον online στοιχηματισμό να προσέξουμε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο μπάσκετ, οι τιμές για το διπλό ήταν ανταγωνιστικές σε σχέση με τους άλλους bookmakers, αλλά υπήρχε όμως μέσα στο στοίχημα νίκης και η επιλογή του Χ. Γεγονός που ουσιαστικά ανεβάζει πολύ την γκανιότα.
Πάμε να δούμε τώρα τα ψιλά και χοντρά γράμματα. Η διαδικασία της εγγραφής είναι σχετικά απλή. Δίνουμε τα γνωστά στοιχεία που μας ζητάνε όλοι οι bookmakers (ονοματεπώνυμό, ηλικία, διεύθυνσή, αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και μία έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, μας στέλνουν ένα mail επιβεβαίωσης και όταν πατάμε πάνω στο link, εγκρίνεται η εγγραφή μας από την εταιρεία. Τότε είναι που μας ζητάει να επισυνάψουμε τις δύο όψεις της ταυτότητάς μας. Αν δεν το κάνουμε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κατάθεση. Δικαίωμα να παίξουν έχουν οι άνω των 21 ετών. Η εγγραφή γίνεται μόνο από σταθερό υπολογιστή και όχι μέσω κινητού. Υπάρχει τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, στο betsupport@opap.gr και στο 210-2222222, καθώς και live chat εξυπηρέτησης, με πολύ μικρό χρόνο αναμονής.

Ο ΟΠΑΠ έχει τη δυνατότητα να κλείσει μονομερώς τον λογαριασμό κάθε παίκτη, αν κρίνει οτι υφίσταται παράνομη δραστηριότητα. Η κατάθεση γίνεται μόνο με χρεωστικές κάρτες (αποκλειστικά debit card της Alpha Bank, Πειραιώς ή Εθνικής Τράπεζας) και όχι με πιστωτική κάρτα. Επίσης με κάποιες prepaid cards που εκδίδονται από την τράπεζα.Τόσο η κατάθεση όσο και η ανάληψη είναι χωρίς κρατήσεις. Ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 10 ευρώ, ενώ ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού είναι τα 0,30 ευρώ. Το μέγιστο αποδεκτό ποσό στοιχήματος στα παιχνίδια πριν την έναρξή τους είναι τα 6.000 ευρώ, ενώ στα live μόλις 300 ευρώ. Το ποσό στοιχηματισμού είναι υποχρεωτικά πολλαπλάσιο των 0,30 ευρώ και γι’ αυτούς που δυσκολεύονται στα μαθηματικά, τα ποσά στοιχηματισμού στρογγυλοποιούνται αυτόματα στο κοντινότερο ποσό (απίστευτο!). Η ανάληψη γίνεται μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό IBAN και μόνο αφού έχει γίνει ταυτοποίηση στοιχείων. Στα λίγα θετικά, είναι οτι τα χρήματα, σύμφωνα με την εταιρεία, κατατίθενται σε λιγότερο από 24 ώρες. Κάτι πολύ σημαντικό και φυσικά εξαιρετικά αρνητικό, είναι πως για να κάνουμε ανάληψη ένα ποσό, θα πρέπει να έχουμε παίξει το πόσο του κατατεθειμένου κεφαλαίου που επιθυμούμε να κάνουμε ανάληψη, τουλάχιστον μια φορά. Δηλαδή αν βάλουμε 50 ευρώ στον λογαριασμό μας και παίξουμε ένα στοίχημα 30 ευρώ με απόδοση 3,00 και το πιάσουμε, στον λογαριασμό μας θα πιστωθούν 90 ευρώ. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε και τα 90. Πρέπει οπωσδήποτε να στοιχηματίσουμε 50 ευρώ (όλο το ποσό κατάθεσης).
Η παρακράτηση φόρου των κερδών γίνεται ως εξής:

• Αφορολόγητο (Φόρος 0%) : Καθαρά κέρδη στήλης έως 100 ευρώ
• Φόρος 15%: Καθαρά κέρδη στήλης από 100,01 έως 500 ευρώ. ( Ο φόρος επιβαρύνει τα κέρδη που υπερβαίνουν τα 100 ευρώ ανά στήλη)
• Φόρος 20% : Καθαρά κέρδη στήλης από 500,01 ευρώ και άνω. ( Ο φόρος επιβαρύνει τα κέρδη που υπερβαίνουν τα 500,01 ευρώ ανά στήλη)
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως ο ΟΠΑΠ έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ανταγωνιστικός με τους online bookmakers. Ακόμη είναι πολύ πίσω. Κάθε αρχή και δύσκολη…

Σε ενδιαφέρει