Η πρεμιέρα στους Σπερς

Η πρεμιέρα στους Σπερς

Το δαχτυλίδι ένας το φοράει, ένας το ελέγχει. Δεν είναι απόσπασμα από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, αλλά θα μπορούσε να είναι από τους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ. Φυσικά και αναφερόμαστε στο κόσμημα του πρωταθλητή.  

Στο φετινό ταξίδι Μαϊάμι Χιτ, Σαν Αντόνιο Σπερς άντεξαν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τώρα, θα μείνει μόνο ένας (σ.σ. κάτι από Χαϊλάντερ). Ποιος θα είναι αυτός; Οι Σπερς που κυνηγάνε τον τον πέμπτο τους τίτλο ή οι Χιτ που πάνε για τον τέταρτο και το θρι πιτ; Αν ήμουν προληπτικός θα έλεγα αμέσως το Μαϊάμι, μια και οι Τεξανοί κερδίζουν όταν η χρονιά είναι η μονή. Αυτά, όμως, είναι άσκοπες χαριτωμενιές. Η λιγότερο ανασφαλής πρόβλεψη είναι ότι θα πάμε σε εφτά αγώνες. Σε εξάντληση της σειράς. Ένας από τους δύο είναι λίγο καλύτερος. Οι ειδικοί του ΝΒΑ δίνουν τους Σπερς φαβορί. Διαφωνώ και θα το τεκμηριώσω.

Το Σαν Αντόνιο είναι ομάδα με σαφή προσανατολισμό στο παιχνιδι της, με πολλούς παίκτες μπλεγμένους στη λειτουργία της, διαθέτει μονάδες με τεράστια εμπειρία (Ντάνκαν, Πάρκερ, Τζινόμπιλι) και το πιο σημαντικό πως μπορεί να παίξει στην ακμή του περισσότερη ώρα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Επιπλέον, οι παίκτες του Πόποβιτς θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την περσινή ήττα. Δεκτά όλα αυτά, αλλά…

Το Μαϊάμι διαθέτει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου και αυτός είναι που τραβάει όλους τους υπόλοιπους. Ο λόγος φυσικά για τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο “βασιλιάς” θέλει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι στην κορυφή και κάποια στιγμή να ξεπεράσει, σε επίπεδο τίτλων τουλάχιστον, τον “Θεό” Μάικλ Τζόρνταν. Επιθετικά οι Χιτ έχουν πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Αμυντικά μπορούν να βελτιωθούν και ξέρουν να παίζουν και άμυνα. Πρόσθετα, ο Ντουέιν Γουέιντ είναι σχετικά ξεκούραστος και μπορεί να κάνει τη διαφορά στους τελικούς. Τέλος, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι ο Τόνι Πάρκερ, μια και έχει πρόβλημα στον αστράγαλο.

Στοιχηματικά, πάντως, ο πρώτος αγώνας πάει για άσο. Οι Σπερς μετρούν 36-11 στις πρεμιέρες σειρών της ποστ σίζον. Οι Χιτ, αντίθετα, είναι στο 2-11. Πέρυσι, το πρώτο ματς πήγε στα “σπιρούνια” με 92-88. Έτσι, νίκη 6-10 πόντους των Σπερς είναι εφικτή. Στο σύνολο, κάτω από 198,5. 

Σε ενδιαφέρει