Μόνο νίκη για Ιντιάνα

indymia

Η Ιντιάνα χάνει 3-1 και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αν θέλει να επιστρέψει και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή δεν πρέπει να αγχωθεί. Δύσκολο; Πανδύσκολο (αν υπάρχει τέτοια λέξη). Στον 5ο αγώνα μόνο η νίκη υπάρχει.

Όλα αυτά τα ξέρει ο Φρανκ Βόγκελ (κόουτς των Πέισερς) και οι παίκτες του. Όπως γνωρίζει ότι μόνο οκτώ ομάδες στο παρελθόν έχουν ξεπεράσει το εις βάρος τους 3-1. Η δουλειά του προπονητή δεν περιορίζεται στο τεχνικό-αγωνιστικό κομμάτι. Έχει και το άγος του ψυχολογικού τομέα. Οι Πέισερς είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα για τον άσο. Να μην αφήσουν τους Χιτ να πανηγυρίσουν μέσα στην έδρα τους.

Θεωρώ ότι το πρόβλημα της Ιντιάνα είναι η συγκέντρωση. Στον 3ο αγώνα είχαν προβάδισμα 15 πόντων και όμως ηττήθηκαν. Στο 2ο τα πήγαν καλά για τρεις περιόδους και στο τέλος έτρεχαν και δεν έφταναν. Ο Λανς Στέφενσον ασχολείται περισσότερο με το πως να εκνευρίσει τον ΛεΜπρον και ο Ρόι Χίμπερτ δεν ανταποκρίνεται κάτω από το καλάθι. Τέλος, τα παράπονα για τη διαιτησία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας.

Παρακολουθώντας στιγμιότυπα από το 4ο ματς, διαπίστωσα ότι οι Πέισερς δεν μπορούν να βρουν απάντηση για τους τρεις μεγάλους των Χιτ. Όταν πάρουν απόφαση οι Τζέιμς, Γουέιντ, Μπος, να τρυπήσουν την αντίπαλη άμυνα θα το κάνουν. Δεν είναι θέμα δύναμης και προσόντων. Κυρίως έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που βγάζουν οι πρωταθλητές. Η Ιντιάνα έχει σε καλή κατάσταση τους δικούς της σούπερ σταρ, όμως αυτό δεν αρκεί. Θέλει καλή βοήθεια και από τους υπόλοιπους. ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα πάνω στα βαριά χαριά των Χιτ.

Παρ’ όλα αυτά, περιμένω τους Πέισερς να “πεθάνουν” στο γήπεδο και να μην αφήσουν τη σειρά να τελειώσει στο 5ο παιχνιδι. Η προϊστορία τους δίνει 8-6 όταν είναι γηπεδούχοι σε αυτό το σημείο. Με τους Χιτ έχουν τη νίκη 94-83 την περίοδο 2003-04. Άρα, πάμε για άσο, ο οποίος από μόνος του δίνει απόδοση πάνω από 2,10. Στο σύνολο, όβερ 183,5.

Σε ενδιαφέρει