Πανηγύρια στην Μαδρίτη, αλλά στο Καλντερόν ή στο Μπερναμπέου;

real madrid vs atletico

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε. Η Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ντα Λουζ της Λισσαβόνας, με σκοπό να φέρουν σε Μπερναμπέου και Καλντερόν αντίστοιχα, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Κάιπερς και αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που συναντιούνται σε τελικό ομάδες από την ίδια χώρα. Θυμίζουμε πως και πέρσι, ήταν δύο γερμανικές ομάδες στον τελικό. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει τέσσερις φορές φέτος, με απολογισμό δύο νίκες για την Ρεάλ, μία για την Ατλέτικο και μία ισοπαλία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε το πρωτάθλημα λόγω δικών της λαθών, αφού δεν χρειαζόταν παρά να κερδίσει στις τελευταίες αγωνιστικές, ομάδες του επιπέδου της Θέλτα, της Βαγιαδολίδ, της Γρανάδα και της Βαλένθια. Φαίνεται, πως μεγάλος στόχος ήταν το Champions League και αυτό φάνηκε. Η ομάδα του Αντσελότι θέλει πάρα πολύ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά και σίγουρα θα παίξει με πολύ πάθος. Πολύ σημαντικό το πρόβλημα του Τσάμπι Αλόνσο, αφού ο συγκεκριμένος παίκτης είναι η ψυχή της ομάδας στο κέντρο. Όμως, είναι σαφές πως υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Εκεί που θα υπάρξει πρόβλημα, είναι αν δεν παίξει ο Μπενζεμά, καθώς στην Ρεάλ δεν υπάρχει άλλος τόσο μεγάλος στράικερ φέτος. Η συμμετοχή του Γάλλου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του. Ο Αντσελότι θα παρατάξει τον Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα είναι οι Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε και Μαρσέλο. Την θέση του Αλόνσο θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα ο Ιγιαραμέντι, ενώ δίπλα του θα είναι οι Μόντριτς και Ντι Μαρία. Μπροστά δεν σπάει το τρίδυμο Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ.

Η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη για την Ατλέτικο, αφού η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, ήταν ο στόχος. Το πρόβλημα για αυτήν είναι πως στον τελικό του Champions League βρίσκει απέναντί της την Ρεάλ. Με όποια άλλη ομάδα και να έπαιζε στον τελικό, οι οπαδοί της θα συγχωρούσαν την ήττα, ύστερα από την εξαιρετική πορεία φέτος. Όμως, κόντρα στην Ρεάλ η νίκη είναι επιβεβλημένη. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι στην αποστολή και πιθανότατα θα είναι και στην ενδεκάδα του αγώνα. Το αστέρι της Ατλέτικο πήγε στο Βελιγράδι και υποβλήθηκε σε μια θεραπεία με πλακούντα αλόγου, η οποία του επέτρεψε γρήγορη ανάρρωση. Ο Αρντά Τουράν ξεπέρασε και αυτός τον τραυματισμό του και θα είναι επίσης στην ενδεκάδα. Ο Ντιεγκίτο Σιμεόνε θα ξεκινήσει με τον Κουρτουά στο τέρμα, τους Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν και Φελίπε Λουίς στην άμυνα. Στο κέντρο θα είναι οι Τουράν, Γκάμπι, Κόκε και Τιάγκο, ενώ στην επίθεση θα βρεθούν οι Βίγια και Ντιέγκο Κόστα ή Ραούλ Γκαρσία.

Αν η Ατλέτικο βγει από το καβούκι της και παίξει “ανοιχτά”, θα έχει πρόβλημα κόντρα στην Ρεάλ. Το ζήτημα είναι το ποια θα σκοράρει πρώτη. Αν το κάνει η Ρεάλ, τότε βλέπω εύκολη νίκη της. Αν η Ατλέτικο προηγηθεί, τότε θα γίνει ροντέο. Πάντως, δίνω ένα λόγο παραπάνω στην Ρεάλ για τη νίκη. 

Σε ενδιαφέρει