Ματσάρα στην Κέρκυρα

fostiras niki

Στην Κέρκυρα διεξάγεται το ματς της αγωνιστικής για την Football League, καθώς θα αναμετρηθεί η Κασσιόπη με τον Ηρακλή Ψαχνών. Οι “Φαίακες” είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και απλώς χρειάζεται να κάνουν τα δεδομένα για να εξασφαλίσουν την άνοδο. Δίκαια βρίσκονται εκεί, καθώς έχουν την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, αν και δεν είναι ψέματα τα όσα ακούγονται για τραμπουκισμούς των παραγόντων της στα εντός έδρας παιχνίδια. Οι Γκόμεζ (Α, 33/4), Μαραγκός (Μ, 14/0), Κουτσόπουλος (Α, 27/1) και Ανδρεόπουλος (Μ, 30/0) είναι εκτός για την ομάδα της Κέρκυρας, αλλά επιστρέφει ο πολύτιμος Σουάνης. Τα Ψαχνά έπαιξαν για ακόμη μία φορά καλή άμυνα και πήραν πολύτιμη ισοπαλία στον Βόλο. Σήμερα δίνουν ακόμη ένα σπουδαίο παιχνίδι και αν καταφέρουν να μην χάσουν, τότε τα όνειρα για την άνοδο θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Απών είναι ο καλύτερος επιθετικός των φιλοξενούμενων, ο Κρητικός (Ε, 33/12), ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Θεωρώ πως τα Ψαχνά δεν θα αντέξουν σε μια τόσο δύσκολη έδρα.

Δυνατό ματς θα γίνει στο Καυταντζόγλειο, ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ολυμπιακό Βόλου. Ο χαμένος του ματς, ειδικά αν είναι ο Ηρακλής, θα αποκτήσει μεγάλο μειονέκτημα στην μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στην τριάδα. Ο “γηραιός” δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Αιγινιακό, παρότι προηγείτο με 2-1 λίγο πριν τη λήξη. Έτσι, με τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία. Πάντως, με νίκη επί του Ολυμπιακού, επί προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί και τρίτος. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ούτε τον Ηρακλή Ψαχνών και συνεχίζουν να απογοητεύουν με τις εμφανίσεις τους. Οι Μελίσσης (Α, 29/1), Κριστομπάλ (Μ, 14/1), Κωστούλας (Α, 16/1), Καρράς (Α, 28/1) και Καπετάνος (Μ, 22/6) δεν θα παίξουν για τους “κόκκινους”, ενώ για τους Θεσσαλονικείς έμειναν εκτός οι Χουάντερσον (Τ, 18/0), Πορτουλίδης (Μ, 35/7) και Σιατραβάνης (Ε, 24/3).

Ο Αιγινιακός υποδέχεται τα Χανιά στην Κατερίνη, με τους γηπεδούχους να μην έχουν ουσιαστικές ελπίδες για άνοδο. Μαθηματικά πάντως, συνεχίζουν να ελπίζουν και με την ισοπαλία κόντρα στον Ηρακλή, έδειξαν πως δεν χάνουν εύκολα στο γήπεδό τους. Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τη Νίκη και πλέον χρειάζονται τους τρεις βαθμούς σήμερα για να μην είναι αδιάφοροι στην συνέχεια των πλέι οφ. Πάντως, έκαναν κακή εμφάνιση στο τελευταίο τους παιχνίδι και το χειρότερο είναι πως απογοήτευσαν τους 3.500 οπαδούς τους. Ο Γιώργος Λιόλιος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φαμπίνιο (Μ, 27/1). Οι Μανωλάς (Α, 30/2), Μπουντόπουλος (Ε, 23/1) και Πότσι (Μ, 26/0) δεν θα αγωνιστούν για τους φιλοξενούμενους.

Τέλος, στον Βόλο, η Νίκη υποδέχεται τον Φωστήρα. Μόνο με “αυτοκτονία” θα μοιάζει για τους γηπεδούχους η απώλεια βαθμών σε αυτό το παιχνίδι, καθώς ο Φωστήρας είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Η Νίκη έχει την ευκαιρία να κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό μία από τις δύο πρώτες θέσεις, αν κερδίσει σήμερα και ταυτόχρονα γκελάρουν οι Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Ψαχνών. Σημαντικές για τους γηπεδούχους οι απουσίες των Μπακάλη (Μ, 21/0), Ανιέτε (Ε, 35/18), και Τζιώρα (Ε, 30/15).

Σε ενδιαφέρει