Ευκαιρία να πιάσει την κορυφή η Κρουζέιρο

Ευκαιρία να πιάσει την κορυφή η Κρουζέιρο

Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας σημπλήρωσε ήδη πέντε αγωνιστικές και απόψε μετά τα μεσάνυχτα διεξάγονται αρκετά παιχνίδια εν όψει της 6ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Ιντερνασιονάλ φιλοξενείται από την προτελευταία Κοριτίμπα σε ένα ματς που δεν πρόκειται να είναι και τόσο εύκολο για τους φιλοξενούμενους. Η Κοριτίμπα έχει κάνει ένα πολύ κακό ξεκίνημα, καθώς δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη (0-3-2), και μπροστά στο κοινό της έχει μια ισοπαλία και μία ήττα (σε κανένα από τα δύο δεν σκόραρε). Στο τελευταίο της ματς ηττήθηκε με 3-2 εκτός έδρας από την Κρουζέιρο. Δεν παίζουν ο τιμωρημένος Κλάρο και οι τραυματίες Μανοέλ, Ζούλιο Σέζαρ, Λίμα, ενώ είναι αμφίβολοι οι Ζιλ και Ρομπίνιο. Απεναντίας η Ιντερνασιονάλ έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, σημειώνοντας το απόλυτο στην έδρα της με τρεις στις τρεις νίκες ενώ εκτός έδρας έχει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Στην τελευταία της εμφάνιση έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Κρισιούμα. Εκτός οι τραυματίες Παουλάου και Μαουρίδες, όπως και οι τιμωρημένοι Γουίλιανς και Ζουάν. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει η ισοπαλία.

Η πρωταθλήτρια Κρουζέιρο περιμένει τυχόν στραβοπάτημα της Ιντερνασιονάλ, προκειμένου να πιάσει και πάλι την κορυφή (έχει 10 βαθμούς στη δεύτερη θέση μαζί με τις Γκρέμιο και Γκοϊάς). Υποδέχεται την Σπορτ Ρεσίφε, που έχει ένα ματς λιγότερο και μέχρι στιγμής δείχνει πως τα πηγαίνει αρκετά καλά (7 βαθμούς με σκορ 2-1-1). Οι πρωταθλητές παρόλο που αποκλείστηκαν στο Κόπα Λιμπερταδόρες από την Σαν Λορέντζο, κατάφεραν και πήραν τη νίκη στο ματς με την Κοριτίμπα στο Μπέλο Οριζόντε με 3-2. Στο άλλο ματς που έδωσαν εντός έδρας ήρθαν ισόπαλοι με τη Σάο Πάολο, ενώ στα τρία εκτός έδρας έχουν δύο νίκες και μια ήττα. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Έλμπερ και Ράφαελ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κοριτίμπα, αλλά σήμερα τα πράγματα γι’ αυτούς σαφώς θα είναι πολύ δυσκολότερα. Δεν θα παίξει για λογαριασμό τους ο Πέδρα. Το over 2,5 είναι μια καλή επιλογή, καθώς η Σπορτ Ρεσίφε έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά παιχνίδια της.

Μια χαρά τα πάει η Γκρέμιο καθώς, πέρα από την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Ατλέτικο Παραναένσε, έχει σημειώσει 3 νίκες και μια ισοπαλία. Έχει το απόλυτο (δύο στα δύο) στο Πόρτο Αλέγκρε. Τελευταίο της θύμα η Φλουμινένσε την οποία νίκησε με 1-0. Αντικειμενικός της στόχος και φέτος είναι η έξοδος στο Κόπα Λιμπερταδόρες και για την ώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς σε ισοβαθμία με τις Κρουζέιρο και Γκοϊάς. Αρκετές θα είναι οι απουσίες για την Γκρέμιο αφού εκτός αποστολής είναι οι Γκάμπριελ, Γκάγκο, Κλέμπερ, Ροδόλφο και Εντίνιο. Στον αντίποδα, η φιλοξενούμενή της, Μποταφόγκο, δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, αφού έχει σημειώσει μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία. Και τις τρεις φορές που χρειάστηκε να παίξει εκτός έδρας ηττήθηκε και μάλιστα χωρίς να σημειώσει γκολ. Η τελευταία της ήττα ήλθε από την Γκοϊάς με 2-0. Τραυματίες είναι οι Σόουτο, Σιντίνιο και Λοδέιρο. Εδώ θα επιλέξουμε το N/G.

Τα υπόλοιπα ματς της ημέρας: Φλαμένγκο – Μπαχία, Κρισιούμα – Τσαπεκοένσε, Φλουμινένσε – Σάο Πάολο, Κορίνθιανς – Ατλέτικο Παραναένσε.

Σε ενδιαφέρει