Το αναμενόμενο 3-0

Το αναμενόμενο 3-0

Είδηση στην Α1 είναι όταν χάνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Όχι σε μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά από υποδεέστερους αντιπάλους. Αυτό έγινε φέτος με την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΚΑΟΔ. Θα το θέλαμε και στα πλέι οφ, αλλά…

Το “αλλά” ερμηνεύεται ως δισταγμός και ενδεχόμενη άρνηση. Συνήθως. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να γίνει κατάφαση. Στην περίπτωση μας μοιάζει απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός προηγούνται 2-0 των Πανιώνιου, ΠΑΟΚ και θέλουν άλλη μία νίκη για να περάσουν στους τελικούς. Μπορεί να αποτραπεί κάτι τέτοιο; Όχι. Μπορεί να σημειωθεί μία νίκη, έστω για την τιμή των όπλων; Και πάλι όχι.

Ο Ολυμπιακός πάει στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου από τη σεζόν 2001-02 προηγείται 9-5. Δεν είναι κακός ο απολογισμός για τους “κυανέρυθρους”. Μολαταύτα, οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάζονται πάρα πολύ ανεβασμένοι στα φετινά πλέι οφ. Βγάζουν ενέργεια, φρεσκάδα και όλοι βοηθάνε. Ο Πανιώνιος στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Αμερικάνους του. Όταν σκοράρουν αντέχουν. Όταν η άμυνα κλείνει πάνω τους, τα χάνουν και μαζί ο σύλλογος τον ρυθμό του. Δύσκολα θα παίξει ο Καββαδάς για τον Ολυμπιακό. Έτσι, θα πάμε στο διπλό, αφού ο Ολυμπιακός δεν δείχνει ότι μπορεί να απειληθεί από τον Πανιώνιο. Νίκη στους 16-20 πόντους. Στο σύνολο, under 144,5.

Το άλλο ζευγάρι λειτουργεί υπό την επίδραση αλληλοσυγκρουόμενων δυνάμεων. Δηλαδή, η ποιότητα και το βάθος του Παναθηναϊκού, εξουδετερώνονται από την κούραση και το πρόβλημα στη θέση “1”. Η υστέρηση του ΠΑΟΚ σε έμψυχο δυναμικό, αναπληρώνεται από την καλή τακτική του Μαρκόπουλου και την ευφυϊα του Ντι Τζέι Κούπερ. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποτρέψει τους “πράσινους” από το ζωγραφιστό και στην επίθεση ανοίγει την άμυνα μέσω Κούπερ και μακρινών σουτ. Επίσης, φθείρει τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Η διαφορά που γέρνει την πλάστιγγα στους πρωταθλητές, αφορά την αντοχή και τις επιλογές. Το ροτέσιον του Αλβέρτη χωρά πολλούς. Του Μαρκόπουλου όχι. Η παράδοση “λέει” ότι ο Παναθηναϊκός έχει να ηττηθεί στην Πυλαία, από τον Απρίλιο του 2009. Στοιχηματικά, θα διαλέξουμε διπλό κοντά στους δέκα. Δεν νομίζω ότι με τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ θα παίξει χειρότερο απ’ ό,τι τώρα. Πάμε για όβερ 152,5.

Σε ενδιαφέρει