Φαβορί το Μαϊάμι

Φαβορί το Μαϊάμι

Τα πράγματα σοβαρεύουν στο ΝΒΑ, καθώς μπαίνουμε στη φάση των τελικών των περιφερειών. Το διακύβευμα μεγάλο: Πρόκριση στον τελικό και διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου. Η αρχή γίνεται στην Ανατολή. Πέισερς-Χιτ.

Οι δύο βρέθηκαν και πέρυσι στο ίδιο σημείο με το Μαϊάμι να κερδίζει τη σειρά με 4-3. Η προϊστορία των πλέι οφ δίνει 10 παιχνίδι κερδισμένα στις “φλόγες” και εννιά στην Ιντιάνα. Οι Χιτ κυνηγάνε το 4ο πρωτάθλημα και οι αντίπαλοι τους το πρώτο στο ΝΒΑ. Κατέχουν τρία, αλλά όλα όταν ακόμη υπήρχε και η λίγκα ΑΒΑ. Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στους Πέισερς, αλλά όλοι οι ειδικοί δίνουν τη σειρά στους Χιτ. ΟΛΟΙ. Δεν ξέρω αν υποτιμούν την Ιντιάνα, όμως η εικόνα των δύο δεν αδικεί την πρόβλεψη. Ας κάνουμε την ανάλυση για να το δικαιολογήσουμε.

Η Ιντιάνα δεν έχει τη συνέπεια που χρειάζεται σε τέτοιο επίπεδο. Αντίθετα, οι Χιτ την έδειξαν σε μεγάλο βαθμό. Εν συνεχεία, μπορεί οι Πέισερς να “σκοτώνουν” στην άμυνα, ωστόσο και οι πρωταθλητές ξέρουν να παίζουν έτσι. Επιπλέον, ο ΛεΜπρον και οι άλλοι μεγάλοι (Γουέιντ, Μπος, Άλεν) κάνουν πολύ καλή ποστ σίζον. Σε πιο εξειδικευμένα ζητήματα, ο Ρόι Χίμπερτ (σέντερ) αποτελεί ερωτηματικό για την Ιντιάνα. Η απόδοση του βγάζει αρνητικό πρόσημο και οι Χιτ θα τον σημαδέψουν για να τον εξουδετερώσουν. Βέβαια, δεν χρειάζεται μόνο ο Χίμπερτ. Η άμυνα της θα πρέπει να λειτουργήσει τέλεια. Κυρίως, να μειώσει τις κατοχές του Μαϊάμι και να βάλει φρένο στον ρυθμό του. Φυσικά να προστατέψει την έδρα της. Για τους Χιτ απαιτείται ισορροπία μεταξύ περιφέρειας-ρακέτας. Δεν αρκούν μόνο τα μακρινά σουτ. Χρειάζονται πόντους και στο ζωγραφιστό. 

Εν κατακλείδι, είτε στο 6ο είτε στο 7ο ματς οι Χιτ θα επικρατήσουν. Γιατί; Επειδή είναι πιο έμπειροι, πιο σταθεροί και πιο έτοιμοι πνευματικά. Ειδικά από τότε που έφτασε στην ομάδα ο ΛεΜπρον. Συνεπώς, στοιχηματικά για τον 1ο αγώνα θα πάμε στον άσο. Η νίκη κοντά 1-5 πόντους πληρώνει καλά (5,60). Στο σύνολο, under 180,5.

Σε ενδιαφέρει