Euroleague final four: El Clasico

navarro vs rudy

Επανάληψη του περσινού ημιτελικού της Ευρωλίγκας έχουμε φέτος, με το El Clasico Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης να κόβει την ανάσα. Πέρσι, νικήτρια ήταν η Ρεάλ, αλλά φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Μπάρτσα ενισχύθηκε σημαντικά και παρότι μέχρι να δέσει έκανε αρκετές γκέλες, όταν οι παίκτες έμαθαν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, φάνηκε έως και άτρωτη. Άψογοι στο Top 16, οι Καταλανοί έχασαν μόνο τα παιχνίδια που δεν ενδιαφέρονταν να κερδίσουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η σταθερά καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας φέτος, αφού τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη φάση, ήταν εξαιρετική. Στις 19 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για ευρωπαϊκό ματς, οι Καταλανοί μετρούν 12 νίκες. Βέβαια, σε πέντε ματς που έχουν παίξει φέτος, οι Μαδριλένοι έχουν κερδίσει τέσσερις φορές.

Κάτι μοναδικό έχει την ευκαιρία να πετύχει ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς αν κερδίσει το τρόπαιο με την ομάδα του, θα γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, που έχει πάρει τρία συνεχόμενα τρόπαια. Μέχρι στιγμής, ο μόνος που τα έχει καταφέρει είναι ο Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Τεράστια πληρότητα σε όλες τις θέσεις έχουν οι δύο ομάδες. Στα γκαρντ της Μπάρτσα υπάρχουν οι Ουέρτας, Ναβάρο, Όλεσον, Σάδα και Πούλεν. Στους κοντούς υπερέχουν ξεκάθαρα οι Μαδριλένοι με τους Ντρέιπερ, Ρούντι, Σέρχιο Ροντρίγκεζ, Γιουλ, Ντάρντεν και Κάρολ. Ειδικά οι Ρούντι και Ροντρίγκεζ, δημιουργούν την πιο “φονική” δυάδα γκαρντ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη, ο Ναβάρο είναι πάντα Ναβάρο, ενώ ο Ουέρτας είναι παίκτης για μεγάλα ματς. Οι πρωτευουσιάνοι παίζουν πολύ με τρία γκαρντ στην πεντάδα, οπότε δεν έχουν κάποιο ξεκάθαρο σμολ φόργουορντ. Αντίθετα, η ομάδα της Βαρκελώνης παίζει πολύ με τριάρια, καθώς έχει στις τάξεις της τους Παπανικολάου και Αμπρίνες. Κάτω από τα καλάθια, οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν τους Ντόρσι, Λόρμπεκ, Λάμπε και φυσικά τον σούπερ Τόμιτς. Δεν νομίζω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή παίκτης να σταματήσει το Κροάτη, αν αυτός είναι στα καλά του. Φυσικά, ο μόνος που δεν έχουμε αναφέρει είναι ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο οποίος σημαίνει πάρα πολλά για την φετινή Μπάρτσα. Ότι σημαίνει ο Σλοβένος για τους Καταλανούς, κάτι ακόμη περισσότερο είναι ο Μίροτιτς για τους Μαδριλένους. Ο συγκεκριμένος παίκτης θα παίζει του χρόνου στο NBA και σίγουρα θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Οι Ρέγιες, Μπουρούσης, Σλότερ και Μεϊρί θα πρέπει να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αντιμετωπίζοντας την ισχυρότατη φροντ λάιν της Μπαρτσελόνα.

Τι προγνωστικά να κάνει κανείς γι’ αυτό το ματς; Εγώ θα περιμένω το live και αν κάποια ομάδα πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα, θα παίξω υπέρ της άλλης, καθώς εκτιμώ πως η διαφορά του νικητή θα είναι μικρή και με μια πολύ καλή απόδοση αξίζει να ρισκάρουμε στην ανατροπή.  

Σε ενδιαφέρει