Ντέρμπι κορυφής στην Κέρκυρα

niki kerkyra

Το πολύ ενδιαφέρον μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ της Football League συνεχίζεται σήμερα, με τέσσερις αγώνες. Η πρώτη της βαθμολογίας, Νίκη Βόλου, έχει πέντε βαθμούς διαφορά από τον 7ο Αιγινιακό και ουσιαστικά η μοναδική ομάδα που δεν έχει πολλές ελπίδες για άνοδο, είναι ο Φωστήρας.

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το Κέρκυρα – Νίκη Βόλου. Όπως έχει αποδειχτεί, οι δύο ομάδες αυτές είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Προσωπικά τις έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές και πιστεύω πως η Κέρκυρα είναι λίγο καλύτερη επιτελικά, αλλά η Νίκη είναι πολύ σφιχτή πίσω και εξαιρετική από άποψη τακτικής. Ο Βοσνιάδης φαίνεται να έχει κάνει καλή δουλειά στην ομάδα του Βόλου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στα Χανιά, η οποία οφειλόταν στις πολλές απουσίες που είχε στην άμυνα. Για να είμαστε ακριβείς, έπαιξε με εντελώς πειραματική αμυντική γραμμή. Δεν είναι πλέον στην πρώτη θέση, αλλά έχει το ευκολότερο πρόγραμμα από όλους στη συνέχεια. Επιστρέφουν οι βασικοί αμυντικοί Παρασκευαϊδης και Βενέτης, αλλά συνεχίζει να απουσιάζει ο Κουτσόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου και πάνε να δώσουν δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο ματς. Αν δεν χάσουν ούτε στην Κέρκυρα, τότε πολύ δύσκολα θα χάσουν την άνοδο. Θα απουσιάσουν για τους φιλοξενούμενους οι Γιώτας (Α, 27/0), Μπιτσάκος (Μ, 18/0) και Τζιώρας (Ε, 29/15). Θεωρώ πως η Κέρκυρα έχει το πλεονέκτημα, αλλά παίζει και το Χ. Δεν βλέπω με τίποτα διπλό.

Στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής φιλοξενεί τα Χανιά. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μπουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ισοφαρίστηκαν στο τέλος από τα Ψαχνά και έμειναν στο 1-1. Σήμερα παίζουν τα ρέστα τους, αφού αν κερδίσουν, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Τα Χανιά απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως η παρουσία τους στα πλέι οφ δεν είναι τυχαία. Κέρδισαν την Κέρκυρα και πλέον ελπίζουν βάσιμα στην άνοδο. Μεγάλη δύναμή τους είναι η έδρα, αλλά πριν από δύο αγωνιστικές στα Ψαχνά, έδειξαν πως μπορούν να κάνουν ζημιές και μακριά από την Κρήτη. Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσουν οι Κοντέων (Α, 20/1), Μπάμπα (Μ, 19/0), Τάι (Μ, 16/3), Ματσούκας (Ε, 20/0) και Σιατραβάνης (Ε, 24/3), αλλά επιστρέφει ο βασικότατος Λίμα. Για την ομάδα του Σεροπιάν δεν θα παίξουν οι Θεοδωρόπουλος (Τ, 33/0), Γκούμας (Μ, 16/0), Μαραγκουδάκης (Ε, 15/5) και ο Μπουντόπουλος (Ε, 23/1) που δεν υπολογίζεται. Επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Πάγκαλος.

Σχετικά εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς υποδέχεται τον απογοητευμένο Φωστήρα. Αν οι Βολιώτες δεν κερδίσουν ούτε και σήμερα, τότε δεν θα αξίζουν να βρίσκονται μέσα στην πρώτη τριάδα. Πάντως, παρά τις μέτριες εμφανίσεις τους, οι Βολιώτες έχουν καλό ρόστερ και βρίσκονται κοντά στις πρώτες θέσεις. Πάρα πολλά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους, καθώς δεν θα παίξουν οι Πινδώνης (Μ, 26/6), Κωστούλας (Α, 16/1), Καρράς (Α, 28/1), Καρίλ (Μ, 4/0), Κριστομπάλ (Μ, 14/1) και Καπετάνος (Μ, 22/6). Ο Φωστήρας έχασε με κάτω τα χέρια από τον Αιγινιακό μέσα στον Ταύρο και έδειξε εικόνα ομάδας που τα έχει παρατήσει. Οι Λύρας (Ε, 19/2), Γαρουφαλιάς (Μ, 16/0), Σμυρλής (Ε, 14/4) και Ρουγκάλας (Α, 17/1) δεν θα παίξουν για τους φιλοξενούμενους. Όμως επιστρέφουν οι βασικότατοι Ζιάμπαρης (Α, 21/1) και Κακαράς (Α, 32/2).

Ο Ηρακλής Ψαχνών έμεινε ζωντανός με το γκολ στο 81′ κατά του Ηρακλή και τώρα θέλει τη νίκη κόντρα στον Αιγινιακό για να γίνει φαβορί για την άνοδο. Οι Ευβοιώτες έχουν εξαιρετική άμυνα και φοβερό τερματοφύλακα και εκεί στηρίζονται για να παίρνουν πόντους. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τους γηπεδούχους, καθώς επιστρέφουν οι βασικοί Παληγεώργος (Α, 15/0), Ντελέκος (Μ, 25/1) και Κρητικός (Ε, 32/11). Ο Αιγινιακός εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Φωστήρα και παίζοντας πολύ καλά, κέρδισε με 4-1 μέσα στον Ταύρο. Αν πάρει πόντο στα Ψαχνά, δεν θα πρέπει να τον υποτιμήσει κανείς, καθώς κλείνει τα πλέι οφ με τρεις αγώνες στην έδρα του. Ο πρώτος σκόρερ Κουτσοσπύρος είναι νοκ άουτ, αλλά επιστρέφει ο Φαμπίνιο.

Σε ενδιαφέρει