Μάχη μέχρι τέλους για τέταρτη θέση και σωτηρία

Μάχη μέχρι τέλους για τέταρτη θέση και σωτηρία

Απομένει μία αγωνιστική συν τη σημερινή για να ολοκληρωθεί η Bundesliga και οι υποθέσεις σωτηρία και Τσάμπιονς Λιγκ παραμένουν ανοιχτές. Για τον λόγο αυτόν όλα τα παιχνίδια γίνοται σήμερα στις 16.30. Το κούνημα του σεντονιού διεκδικούν Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ, χωρίς να αποκλείεται μια σφήνα της Γκλάντμπαχ. Στο μεταξύ την τρίτη θέση δεν την έχει “κλειδώσει” ακόμα η Σάλκε αφού είναι μόλις στο +3 από τη Λεβερκούζεν. Από την άλλη, η Στουτγκάρδη έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά εξακολουθεί να είναι ανοιχτή η 16η θέση, που οδηγεί στα λεγόμενα play-out.

Η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση διεξάγεται στη Στουτγκάρδη, όπου η ομάδα του Στέφενς φιλοξενεί τη Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι μετά τη λευκή ισοπαλία στο Ανόβερο έχουν βγει για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού έφτασαν στους 32 βαθμούς και απειλούνται μόνο από το Αμβούργο (-5). Η μοναδική περίπτωση να χάσουν την θέση τους είναι να ηττηθούν και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και το Αμβούργο να κάνει δύο νίκες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας η Στουτγκάρδη έχει το πλεονέκτημα, καθώς έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων που δύσκολα θα αλλάξει. Εν ολίγοις ο ένας βαθμός θα τους δώσει και μαθηματικά την παραμονή. Έξω ο Κεντίρα, αμφίβολος ο Χάρνικ. Οι δε φιλοξενούμενοι, αυτοκτονώντας κόντρα στην Φράιμπουργκ, καθώς ισοφαρίστηκαν δύο φορές στο σκορ στην έδρα τους, έμειναν με το 2-2 στην πέμπτη θέση (-1 από τη Λεβερκούζεν). Επομένως, θα παίξουν για τη νίκη ελπίζοντας σε νέο στραβοπάτημα της Λεβερκούζεν. Εκτός έδρας έχουν σκορ 6-3-7 και γενικά τα καταφέρνουν κόντρα σε ομάδες τέτοιας δυναμικότητας. Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Λουίς Γκουστάβο και Μπενάλιο. Δίνω πολλές πιθανότητες στην ισοπαλία.

Η έκτη θέση κρίνεται στο Γκλάντμπαχ – Μάινς. Ο νικητής θα πάρει μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο +2 (52 έχει η Γκλάντμπαχ και 50 η Μάινς) και μάλιστα δεν αποκλείεται να διεκδικήσουν έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση που χάσουν βαθμούς και Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ προέρχεται από μεγάλη νίκη στην έδρα της Σάλκε, 0-1 με γκολ του Χέρμαν, ενώ στο μεταξύ στην έδρα της έχει πολύ καλή επίδοση (10-3-3). Χωρίς σημαντικές απουσίες η Γκλάντμπαχ. Η Μάινς δύσκολα θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού βρίσκεται στο +4 από την 8η Άουγκσμπουργκ. Προέρχεται από το 2-0 κόντρα στη Νυρεμβέργη, ματς στο οποίο καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ωστόσο, εκτός έδρας έχει γνωρίσει τρεις διαδοχικές ήττες από Ντόρτμουντ, Φρανκφούρτη και Μπράουνσβαϊγκ και αγνοεί την κατάκτηση βαθμών από τις 15 Μαρτίου. Ο Τούχελ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Παρκ και Μίλερ. Η εικόνα της Γκλάντμπαχ είναι καλύτερη σε όλη τη σεζόν και αυτή πιστεύω πως θα πάρει τη νίκη.

Το Αμβούργο θα δώσει τη δική του μάχη αφενός για να εξαντλήσει τις πιθανότητες της σωτηρίας, αφετέρου για να διατηρήσει τουλάχιστον τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Η ομάδα του Σλόμκα γνώρισε τρίτη σερί ήττα, αυτή τη φορά από την Άουγκσμπουργκ με 3-1 σε ένα ματς που κρίθηκε ολοκληρωτικά στο πρώτο 45λεπτο (σ’ αυτό σημειώθηκαν και τα τέσσερα τέρματα). Δεν παίζουν οι Λαζόγκα, Τζουρού και Αρσλάν, όμως επιστρέφει ο Φαν ντερ Φάαρτ. Στο δύσκολο έργο του βρίσκει απέναντί του σήμερα τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετράει τις πληγές της μετά το βαρύ 0-4 από τη Ρεάλ που την άφησε εκτός τελικού. Οι Βαυαροί σχεδιάζουν ήδη την επόμενη σεζόν και μικρή σημασία έχει γι’ αυτούς αν θα κερδίσουν ή θα χάσουν σήμερα. Πρέπει λοιπόν να μαντέψουμε αν προκειται να παίξουν για το γόητρό τους ή όχι. Εκτός είναι οι Ραφίνια, Τιάγκο και Σακίρι.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής: Άιντραχτ – Λεβερκούζεν, Νυρεμβέργη – Ανόβερο, Βέρντερ – Χέρτα, Μπράουνσβαϊγκ – Άουγκσμπουργκ, Ντόρτμουντ – Χόφενχαϊμ και Φράϊμπουργκ – Σάλκε.

Σε ενδιαφέρει