Ελ Βλάχικο

Ελ Βλάχικο

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου της Football League, αφού κέρδισε μέσα στην Κέρκυρα και πέρασε μόνος πρώτος στην βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Σήμερα διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι του Βόλου, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Νίκη. Αν οι γηπεδούχοι κερδίσουν, τότε κάνουν τεράστιο βήμα για την άνοδο και παράλληλα σχεδόν αφήνουν εκτός διεκδίκησης ανόδου την μισητή τους αντίπαλο. Πάντως, παρά τη νίκη του στην Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και απλά ήταν αποτελεσματικός. Οι Γκίτκος, Πινδώνης και Καρίλ θα μείνουν εκτός για τους γηπεδούχους, ενώ επιστρέφει ο βασικός Δεινόπαπας. Η Νίκη προηγήθηκε με 2-0 στο 17′ κόντρα στον Αιγινιακό, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην επανάληψη. Τώρα, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι τελικός γι’ αυτήν. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για την Νίκη, με τον Βοσνιάδη να ζητάει από τους παίκτες του το τρίποντο.

Στα Ψαχνά, ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με νίκη στα πλέι οφ, αλλά άλλο είναι να κερδίσεις τα Χανιά μέσα στην Κρήτη (Ψαχνά) και άλλο με το ζόρι τον Φωστήρα στο Καυταντζόγλειο. Πάντως, η ομάδα που θα κερδίσει σήμερα θα μπει δυνατά στο κόλπο της ανόδου, ιδιαίτερα αν νικητής είναι ο φιλοξενούμενος. Αψεγάδιαστη εμφάνιση για τους Ευβοιώτες στην Κρήτη και δικαιότατα πήραν τον τρίποντο. Τώρα έρχονται στην έδρα τους όπου δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο. Ο Ηρακλής δεν πιέστηκε από τον Φωστήρα, αλλά κι αυτός δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Έβαλε το γκολ με ένα στημένο και πάει τώρα να κάνει το κόλπο γκρόσο στα Ψαχνά. Ο Όγιος ξέρει καλά πως με νίκη σήμερα, θα βάλει δύσκολα στους δύο πρωτοπόρους, Ολυμπιακό και Κέρκυρα.

Η μεγάλη έκπληξη της φετινής Β’ Εθνικής είναι ο Αιγινιακός και έκανε και την έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής κερδίζοντας μέσα στον Βόλο τη Νίκη. Αν κερδίσει σήμερα τον Φωστήρα, πραγματικά γίνεται διεκδικητής της ανόδου, ενώ ακόμη και με ισοπαλία, παραμένει στο κόλπο. Ο Φωστήρας ήξερε και πριν την έναρξη των πλέι οφ οτι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Ηττήθηκε δύσκολα από τον Ηρακλή και τώρα πάει να παίξει όλα για όλα σήμερα. Μόνο ο φορ Λαζαρίδης θα απουσιάσει για τους γηπεδούχους, ενώ οι Αχείμαστος και Σμυρλής δεν θα είναι  στη διάθεση του Τζάκι Ματάισεν.

Παρότι ήταν καλή, η Κέρκυρα έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου και σήμερα δίνει το δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι της, με αντίπαλο τα Χανιά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μέτριοι στο τέλος του πρωταθλήματος και αυτή τους την πτωτική πορεία την επιβεβαίωσαν και στο ξεκίνημα των πλέι οφ, χάνοντας σχετικά εύκολα από τον Ηρακλή Ψαχνών. Μακροχρόνιες οι απουσίες και των δύο, με την Κέρκυρα να είναι το σαφές φαβορί για τη νίκη.  

Σε ενδιαφέρει