Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Η Προϊστορία

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός :  Η Προϊστορία

Σήμερα Δευτέρα 08/05  στις 21:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. . Η αναμέτρηση γίνεται στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής των playoff της  Super League. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός βρίσκεται στην 3η θέση με 67 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί μεν με την ΑΕΚ στην 1η θέση με 77 βαθμούς, υπερτερεί δε στα κριτήρια ισοβαθμίας. Η έκβαση λοιπόν του σημερινού «ντέρμπι αιωνίων» είναι ικανή να προδικάσει τον φετινό πρωταθλητή!
Εμείς στην Betmasters δίνουμε την πρέπουσα βαρύτητα στην προϊστορία τέτοιων ντέρμπι. Ιδιαίτερα όταν αυτό πρόκειται για το ντέρμπι των «αιωνίων» το οποίο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή  αποκτά έναν τοσον κρίσιμο χαρακτήρα για τον τίτλο!

 

Η προϊστορία στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής (1959 – 2023)

Ανεξαρτήτως έδρας, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί για το Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής (σημερνή Super League) 136 φορές. Οι «ερυθρόλευκοι»  επικράτησαν στις  50 , οι «πράσινοι» στις 34 ενώ σε 52 περιπτώσεις δεν αναδείχθηκε νικητής.

 

Η προϊστορία με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο

Καθώς ο αυριανός αγώνας γίνεται στην έδρα του Ολυμπιακού ας δούμε τι λένε οι αριθμοί με τον περιορισμό αυτόν της έδρας. Πάντα αναφερόμαστε στο θεσμό του Πρωταθλήματος. Σε σύνολο 68 αναμετρήσεων, ο Ολυμπιακός νίκησε στις 31, ο Παναθηναϊκός στις 14 και 23 έληξαν ισόπαλες.

 

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός     1: 3.50  –  Χ: 3.45  –  2: 2.35   οι αποδόσεις στη  Novibet   |21+

 

Η προϊστορία μετα το 2010

Περιορίζουμε τώρα το δείγμα μας στη χρονικη περίοδο από το 2010 ως σήμερα, πάντα με γηπεδούχο τον  Ολυμπιακό, για να ανιχνεύσουμε την τάση τα τελευταία χρόνια.

Σε σύνολο 16 αναμετρήσεων ο Ολυμπιακός επικράτησε σττις 8, ο Παναθηναϊκός στις 2 ανω σημειώθηκαν 6 ισοπαλίες.

Όσονα αφορά τη φετινή σεζόν, στον πρώτο γύρο στη «Λεωφόρο», οι ομάδες ήλθαν ισόπαλες με 1-1. Στο δεύτερο γύρο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πάλι ήλθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Στα playoff για την 4η αγωνιστική το «τριφύλλι» επικράτησε στην έδρα του με 2-0.

 

Περισσότερα εισιτήρια σε ντέρμπι “αιωνίων”

Φυσικά, τα ρεκόρ εισιτηρίων έχουν καταγραφεί στο ΟΑΚΑ. Νούμερο ένα το 1984-85, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό (74.452), νούμερο δύο το 1987 με γηπεδούχο πάλι τον Ολυμπιακό (74.252) και στην τρίτη θέση, το 1985 με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό (74.146).

 

Συμπέρασμα

Διαπιστώνει κανείς οτι η προϊστορία δείχνει μία σαφή τάση υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν είναι αμελητέα η παρουσία της ισοπαλίας, αντιθέτως είναι αξιοσημείωτη. Μάλιστα το Χ ήταν το σημείο και στις τέσσερεις αναμετρήσεις στις δύο έδρες στην regular season πέρυσι και φέτος.
Πέρα από τους αριθμούς, στην Betmasters είμαστε σίγουροι οτι θα απολαύσουμε ένα ντέρμπι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων!

 

Οι αποδόσεις υπόκεινται σε αλλαγές
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σε ενδιαφέρει