Μπράγκα – Πόρτο

Ματς-τυπική διαδικασία για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την Πόρτο να είναι με το ένα... πόδι στον τελικό.
Μπράγκα – Πόρτο

Απλά τα βασικά χρειάζεται να κάνει η Πόρτο στην έδρα της Μπράγκα.

Οι «δράκοι» στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Πορτογαλίας, έχουν επικρατήσει 3-0 στο πρώτο ματς και το δεύτερο ματς των δύο ομάδων δείχνει στη θεωρία σαν τυπική διαδικασία.

Τα προγνωστικά μου

22:15 | Μπράγκα – Πόρτο | OVER 2,5 | 1,95 

Ανάλυση

Ποτέ δεν θα αρνηθεί κανείς ότι η Μπράγκα είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Πορτογαλία, αλλά με αυτά που κάνει, δείχνει ότι της λείπουν ακόμα πράγματα για να φτάσει στο επίπεδο των παραδοσιακών δυνάμεων. Αυτό φάνηκε και το Σάββατο που φιλοξένησε την Πόρτο. Κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές (4’ 1-0, 47’ 2-1), αλλά με κάποιο «μαγικό» τρόπο έχασε με 2-3. Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών (69’, 79’) έκανε δύο πέναλτι και έτσι η Πόρτο έφυγε αλώβητη από την έδρα της Μπράγκα. Τέλος στο σερί 3 νικών και πλέον είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας, χωρίς ελπίδες για τον τίτλο. Εν όψει του αποψινού, ο προπονητής της ομάδας, Φερέιρα, αρνήθηκε να θεωρήσει χαμένο το παιχνίδι, τονίζοντας ότι η μάχη για την πρόκριση θα είναι μέχρι τέλους. Έχει απουσίες, αφού εκτός είναι ο τερματοφύλακας Ματέους, ο σέντερ μπακ Ραούλ Σίλβα και ο Φρανσέρζιο που παίζει στα χαφ.

Ακριβώς τα αντίθετα ισχύουν για τη φοβερή αντίδραση της Πόρτο. Σε ένα ματς που στράβωσε στις αρχές των δύο ημιχρόνων, όχι μόνο δεν πτοήθηκε και δεν αγχώθηκε από το γεγονός ότι θα έμενε πίσω από την Μπενφίκα, αλλά πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Εκμεταλλευόμενη, λοιπόν, και την αφέλεια της Μπράγκα, εκμεταλλεύθηκε τα δώρα που της έκανε με τα πέναλτι προς το τέλος και έτσι έφυγε αλώβητη και με τρεις βαθμούς στις αποσκευές της. Πολύ καλός και ο Κασίγιας που στο 2-1 κράτησε ζωντανή την ομάδα του, αφού δημιουργήθηκε ευκαιρία για το 3-1. Σε ό,τι αφορά το πρώτο ματς του Κυπέλλου, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα σκοράροντας σε σημεία-κλειδιά για το παιχνίδι (37’, 63’, 90’), ωστόσο ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ζήτησε να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση. Την επόμενη Τρίτη έχει το εκτός έδρας με τη Λίβερπουλ, οπότε αναμένουμε ροτέισον. Εκτός ο Τέγες, όπως και ο επιθετικός, Αμπουμπακάρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπράγκα

(4 – 2 – 3 – 1)

Μαραφόνα

Γκοϊάνο

Μπρούνο Βιάνα

Πάμπλο

Σικέιρα

Παλίνια

Κλαουντεμίρ

Εσγκάιο

Όρτα

Εντουάρντο

Ντιέγκο Σόουζα

Πόρτο

(4 – 4 – 2)

Φαμπιάνο

Μαναφά

Πέπε

Φελίπε

Μάξι Περέιρα

Οτάβιο

Ερέρα

Τόρες

Ερνάνι

Φερνάντο

Αντριάν

Εκτίμηση

Η Μπράγκα θα παίξει επιθετικά για να πετύχει ένα γκολ που θα της δώσει ελπίδες. Αυτομάτως σημαίνει ότι θα αφήσει αμυντικά κενά. Ανοιχτό παιχνίδι αναμένεται όπως το προχθεσινό για το πρωτάθλημα. Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει