Άουγκσμπουργκ – Λειψία

Προημιτελική φάση στο Κύπελλο Γερμανίας με την Άουγκσμπουργκ να φιλοξενεί τη Λειψία.
Άουγκσμπουργκ – Λειψία

Μικρό διάλειμμα στο πρωτάθλημα Γερμανίας, αφού στο προσκήνιο έρχεται το Κύπελλο.

Η Άουγκσμπουργκ φιλοξενεί τη Λειψία, με τους φιλοξενούμενους να είναι φυσικά το φαβορί του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για νοκ-άουτ αναμέτρηση που σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, θα ακολουθήσει η παράταση και αν δεν αλλάξει κάτι τότε η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Άουγκσμπουργκ – Λειψία | 2-3 ΓΚΟΛ |

Ανάλυση

Με βαριά ήττα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος η Άουγκσμπουργκ, δείχνοντας σαφώς επηρεασμένη από την αποχή δύο εβδομάδων. Αποτυχημένη εκτός έδρας αποστολή, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τη Νυρεμβέργη, πετώντας λευκή πετσέτα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ. Στο 52’ είδε την εστία της να παραβιάζεται, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία και το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Διεκόπη πολύ απότομα ένα μίνι σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα και τώρα είναι στο +5 από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου αναμετρήθηκε με τη Λειψία εκτός έδρας και ήταν απολύτως ανταγωνιστική, φεύγοντας με τον βαθμό και με απαραβίαστη εστία (0-0), ενώ και στο ματς του α’ γύρου, πάλι οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 0-0. Έχει απουσίες, αλλά όλες είναι εντός… προγράμματος, ενώ αμφίβολος είναι ο μεσοεπιθετικός Γι.

Αγριεμένη επέστρεψε από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες η Λειψία, καθώς αντιμετώπισε τη Χέρτα και την ισοπέδωσε. Τελικό σκορ 5-0 και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο αν δεν είχε σήμερα την αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ. Αυτό το λέμε γιατί στο 64’ είχε ήδη διαμορφώσει το τελικό σκορ, παίζοντας σαφώς πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστής των «ταύρων» ήταν ο Πόουλσεν που πέτυχε χατ-τρικ (27’, 56’, 62’) ενώ οι Φόρσμπεργκ (17’) και Χαϊνταρά (64’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Στα 10 ματς εντός 2019 έχει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες και πλέον είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο +3 από την Άιντραχτ. Εν όψει του αποψινού δεν υπολογίζεται ο βασικός δεξιός μπακ Κλόστερμαν, ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι σταθερά εκτός ο βασικός σέντερ μπακ, Ουπαμεκανό.

Πιθανές ενδεκάδες

Άουγκσμπουργκ

(4 – 1 – 4 – 1)

Κόμπελ

Σμιντ

Ντάνσο

Χαουέλου

Μαξ

Μπάιερ

Χαν

Κου

Γκρέγκοριτς

Τάιγκλ

Φινμπόγκασον

Λειψία

(4 – 2 – 2 – 2)

Γκουλάσι

Μουκέλε

Κονατέ

Όρμπαν

Χάλστενμπεργκ

Άνταμς

Καμπλ

Ζάμπιτσερ

Φόρσμπεργκ

Βέρνερ

Πόουλσεν

Εκτίμηση

Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε το σετ να κάτσει πολύ στα δεξιά. Το διπλό δεν έχει καμία αξία αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για ματς «μια κι έξω» που μπορεί να κριθεί και στην παράταση, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι δύο ομάδες στα δύο φετινά τους ματς, έχουν μείνει στο 0-0. Προσωπική μου επιλογή τα 2-3 γκολ, καλύπτοντας όσο γίνεται περισσότερες εκδοχές του ματς.

Σε ενδιαφέρει