Μίλαν – Ουντινέζε

Από τη μία η έξοδος στο Champions League και από την άλλη η παραμονή στην κατηγορία, κάνουν τους δύο αντιπάλους να θέλουν πόντους στο σημερινό ματς.
Μίλαν – Ουντινέζε

Η ήττα της Μίλαν από τη Σαμπντόρια την προηγούμενη αγωνιστική, σε συνδυασμό με το διπλό της Λάτσιο επί της Ίντερ, έβαλε “φωτιά” στην υπόθεση έξοδος στο Champions League. Η Ουντινέζε πέτυχε σημαντική νίκη επί της Τζένοα και αν πάρει βαθμό ή βαθμούς σήμερα, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Τα προγνωστικά μου

20:00 | Μίλαν – Ουντινέζε | GG | 2,19

Ανάλυση

Δύο οι συνεχόμενες ήττες για την Μίλαν, πρώτα στο ντέρμπι με την Ίντερ και στη συνέχεια κόντρα στη Σαμπντόρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να την πλησιάσουν πολύ οι Λάτσιο, Αταλάντα και Ρόμα. Η τέταρτη θέση είναι ο βασικός στόχος της ομάδας του Γκατούζο για φέτος, καθώς αν η ομάδα του Μιλάνου δεν παίξει ούτε φέτος στους ομίλους του Champions League, η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια.

Το σημερινό ματς είναι πάρα πολύ κρίσιμο γι’ αυτήν, καθώς είναι θεωρητικά πολύ πιο εύκολο από αυτά που ακολουθούν, με Λάτσιο και Γιουβέντους. Η αφλογιστία του Πιόντεκ δεν δείχνει να προβληματίζει τον Γκατούζο, ο οποίος υποστήριξε τον παίκτη του, δηλώνοντας πως το γκολ είναι θέμα όλης της ομάδας και όχι μόνο ενός παίκτη.

Η Μίλαν έχει εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 15 παιχίδια στην έδρα της φέτος. Οι Μποναβεντούρα και Κόντι θα απουσιάσουν, ενώ ο Γκατούζο θα βάλει τον Κουτρόνε δίπλα στον Πιόντεκ, ωστε να λύσει το επιθετικό πρόβλημα των τελευταίων αγωνιστικών.

Ο Μάρτης ήταν καλός σχετικά για την Ουντινέζε, καθώς έκανε δύο νίκες σε τέσσερα ματς. Κέρδισε τα ματς που ήθελε, κόντρα σε Μπολόνια και Τζένοα στην έδρα της, ενώ έχασε φυσιολογικά, από Γιουβέντους και Νάπολι εκτός έδρας.

Στον πάγκο της είναι ο Ιγκόρ Τούντορ και στόχος είναι τρεις νίκες στα τρία ματς που έχει εντός έδρας στη συνέχεια, κόντρα σε Έμπολι, Σπαλ και Σασσουόλο. Ακόμη και επτά πόντους να πάρει στα τρία αυτά παιχνίδια, δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα με τη σωτηρία.

Οι Λάρσεν και Σάντρο είναι τιμωρημένοι για σήμερα, ενώ οι Νούιτνγκ, Μπαράκ και Ντ’ Αλεσάντρο είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Τούντορ δεν θα αλλάξει την τριάδα στην επίθεση, με τους Πουσέτο, Λαζάνια, Ντε Πάουλ, καθώς ξέρει οτι αν δεν σκοράρει στο Μιλάνο, δεν έχει ελπίδες για αποτέλεσμα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μίλαν

(4-3-1-2)

Ντοναρούμα

Καλάμπρια

Μουσάκιο

Ρομανιόλι

Ροντρίγκες

Κεσί

Μπακαγιόκο

Τσαλχάνογλου

Πακετά

Πιόντεκ

Κουτρόνε

Ουντινέζε

(4-3-3)

Μούσο

Τερ Άβεστ

Οπόκου

Ντε Μάιο

Ζέιχιλααρ

Φοφανά

Μπεχράμι

Μαντράγκορα

Λαζάνια

Ντε Πάουλ

Πουσέτο

Εκτίμηση

Η Ουντινέζε έχει αρχίσει να παίζει ανοιχτά και εκτιμώ πως θα δούμε γκολ και από τους δύο αντιπάλους σήμερα. GG.

Σε ενδιαφέρει