Άγιαξ – Αϊντχόφεν

Σούπερ ντέρμπι κορυφής που το αποτέλεσμά του ενδέχεται να κρίνει τον φετινό τίτλο στην Ολλανδία.
Άγιαξ – Αϊντχόφεν

Ο Άγιαξ υποδέχεται σήμερα την Αϊντχόφεν στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 27ης αγωνιστικής της Eredivisie στην Ολλανδία. Ο «Αίαντας» έχει μπροστά του την τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο και θα τα δώσει όλα για τη νίκη, Η PSV… βολεύεται με οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από ήττα.

Τα προγνωστικά μου

17:45 | Άγιαξ – Αϊντχόφεν | 2-3 GOAL | 2,20

Ανάλυση

Καθόλου καλό πρόσωπο δεν είχε στην έδρα της Άλκμααρ ο Άγιαξ, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0. Έτσι, η απόσταση του από την κορυφή επανήλθε στους 5 βαθμούς και σήμερα χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά και να αναπτερώσει τις ελπίδες του. Η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ έχει βαρύ πρόγραμμα στη συνέχεια, αφού εκτός από το πρωτάθλημα ακολουθούν τα ματς με τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο τελικός Κυπέλλου με τη Βίλεμ. Στο διάστημα της διακοπής, ο «Αίαντας» έδωσε φιλικό απέναντι στη Λεβερκούζεν, από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει κανονικά ο μεσοεπιθετικός Ζίγεχ και μαζί με τους Τάντιτς και Νέρες θα ξεκινήσει στη γραμμή κρούσης των γηπεδούχων. Εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια απόντες Άιτινχ και Μπαντέ.

Αγχώθηκε κόντρα στη Φένλο την περασμένη αγωνιστική η Αϊντχόφεν, όμως με ένα γκολ του Κοσάνο στο 86′ κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο. Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα του Άγιαξ, η μεταξύ τους διαφορά έφτασε στο +5 και σήμερα πάει στο ντέρμπι κορυφής για να παίξει για δύο αποτελέσματα. Αν η ομάδα του Φαν Μπόμελ δεν ηττηθεί, τότε θα έχει κάνει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού τα 4 από τα 7 ματς που απομένουν είναι εντός έδρας, όπου πάντα έχει το πάνω χέρι. Οδηγός για τους φιλοξενούμενους θα είναι το ματς του πρώτου γύρου, όπου επικράτησαν με 3-0. Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Φαν Ος και Ρομέρο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί νέα προβλήματα. Μπέρχβαϊν, Λουκ ντε Γιονγκ και Λοσάνο είναι η επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν στην επίθεση της PSV.

Πιθανές ενδεκάδες

Άγιαξ
(4-3-3)

Ονανά
Μαζραουί
Ντε Λιχτ
Μπλιντ
Ταγλιαφίκο
Σένε
Φαν ντε Μπέικ
Φρένκι ντε Γιονγκ
Ζίγεχ
Τάντιτς
Νέρες

Αϊντχόφεν
(4-3-3)

Ζουτ
Ντάμφρις
Σβάαμπ
Φιρχέφερ
Ανζελίνιο
Ροσάριο
Περέιρο
Χέντριξ
Μπέρχβαϊν
Λουκ ντε Γιονγκ
Λοσάνο

Εκτίμηση

Mπορεί να κριθούν τα πάντα από το αποτέλεσμα του αγώνα, μπορεί και τίποτα. Ο Άγιαξ θέλει μόνο νίκη, ενώ αν δεν ηττηθεί η Αϊντχόφεν θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Προβλέπω ένα κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πάω με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 GOAL

Σε ενδιαφέρει