Άρης – ΟΦΗ

Σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, όμως για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
Άρης – ΟΦΗ

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΟΦΗ για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται για σημαντικό ματς και για τις δύο, αφού οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να σιγουρέψουν την θέση τους στην πεντάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Τα προγνωστικά μου

16:00 | Άρης – ΟΦΗ | 1Χ & NG | 1,84

Ανάλυση

Όλα πάνε καλά για τον Άρη! Πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 105 χρόνια ζωής και αυτός ο εορτασμός συνοδεύτηκε με την… σχεδόν εξασφάλιση της πέμπτης θέσης. Πριν την διακοπή, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και και το +7 από τον έκτο Παναιτωλικό τους δίνει την ασφάλεια που χρειάζονται για να τους βρει το τέλος εντός της πεντάδας. Μάλιστα, δεν είναι απαγορευτικά τα… όνειρα και για την 4η θέση, αφού το -3 από τον Ατρόμητο (τον υποδέχεται σε δύο αγωνιστικές) μπορεί να καλυφθεί. Σήμερα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ, απέναντι στον οποίο διατηρεί εξαιρετική παράδοση εντός έδρας αφού παραμένει αήττητη στα 9 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και θέλει τη νίκη για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στα αγωνιστικά, κανονικά στην αποστολή θα βρίσκονται ο εξτρέμ Λάρσον και ο μεσοεπιθετικός Τόνσο, ενώ εκτός θα μείνουν ο τιμωρημένος στόπερ Βέλεθ και οι τραυματίες Κωνσταντινίδης (μπακ) και Γκάμα (εξτρέμ).

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ΟΦΗ τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Στο πρώτο σκέλος προσπαθεί να κρατηθεί στην κατηγορία, όμως στο δεύτερο έχει ήδη υποβιβαστεί, αφού η πρωτόδικη απόφαση για το παιχνίδι με τον Αιγινιακό, τον στέλνει στην Football League. Σίγουρα αυτή η εξέλιξη έχει επηρεάσει πολύ το εσωτερικό της ομάδας, τη στιγμή που βρίσκεται στο -1 από την 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Τουλάχιστον πριν τη διακοπή έδειξε σημάδια… ζωής, καθώς επικράτησε με 2-0 επί του Λεβαδειακού εντός έδρας σε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Σήμερα, η ομάδα του Βέρα πάει σε μια έδρα που έχει κάκιστη παράδοση τα τελευταία χρόνια, ενώ θα επιχειρήσει να πάρει το πρώτο φετινό τρίποντο στο πρωτάθλημα. Στο αγωνιστικό μέρος, τιμωρημένοι είναι ο μπακ Κοροβέσης, ο μεσοεπιθετικός Νέιρα και οι αμυντικοί χαφ Μεγιάδο και Σακόρ και τραυματίες οι μπακ Δεληγιαννίδης και Κομεσίδης, ο εξτρέμ Γιακουμάκης και ο φορ Ναμπί. Τουλάχιστον επιστρέφουν οι εξτρέμ Κουτσιανικούλης και Σάσσι, ο γκολκίπερ Στρέζος, ο στόπερ Ποτουρίδης και ο μεσοαμυντικός Νάστος.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρης
(4-2-3-1)

Κουέστα
Τζανακάκης
Δεληζήσης
Ροζ
Βαλεριάνος
Ματίγια
Σιώπης
Γκαρσία
Φετφατζίδης
Λάρσον
Ντιγκινί

ΟΦΗ
(4-2-3-1)

Στρέζος
Μπράουν
Μιχόγεβιτς
Ποτουρίδης
Γιαννούλης
Νάστος
Παπαστεριανός
Βαζ
Κουτσιανικούλης
Φερέιρα
Βουό

Εκτίμηση

Kαι οι δύο θέλουν το ματς. Κακά τα ψέματα, όμως, ο ΟΦΗ θα το ήθελε πολύ περισσότερο. Παρ’ όλα αυτά, δε δείχνει ικανός όταν έχει να φύγει από την έδρα του. Πάω με το συντηρητικό και συνδυαστικό 1Χ & ΝG

Σε ενδιαφέρει