Ίντερ – Λάτσιο

Την γκέλα της Μίλαν στη Γένοβα θέλει να εκμεταλλευθούν Ίντερ και Λάτσιο.
inter lazio

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Σέριε Α.

Η Ίντερ φιλοξενεί τη Λάτσιο και μετά τη χθεσινή ήττα της Μίλαν, οι γηπεδούχοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν το… άλμα για την εξασφάλιση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από την 4η θέση.

Τα προγνωστικά μου

21:30 | Ίντερ – Λάτσιο | Χ | 3,40

Ανάλυση

Έδειχνε να μπαίνει σε ακόμα μία κρίση τη φετινή σεζόν μετά την ήττα από την Κάλιαρι και τον αποκλεισμό της στο Europa League από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά η Ίντερ πήρε το ματς που μπορούσε να την ανεβάσει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Ήταν καλύτερη και επικράτησε της Μίλαν, στο τυπικά εκτός έδρας ντέρμπι, με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις πριν από τη διακοπή. Επικράτησε 3-2 σε ένα ματς που προηγήθηκε μόλις στο 3’, έκανε στη συνέχεια το 2-0 και παρά τις μειώσεις του σκορ (1-2 και 2-3) κράτησε το προβάδισμα και το τρίποντο που της έδωσε μεγάλο αέρα στην 3η θέση. Πλέον, μετά την ήττα της Μίλαν στο χθεσινό ματς με τη Σαμπντόρια έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 6 βαθμούς και να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για το Champions League. Η «τιμωρία» του Ικάρντι από τη διοίκηση έληξε, όχι όμως και από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος τον άφησε εκ νέου εκτός αποστολής. Μάλλον υπομονή κάνουν και οι δύο πλευρές ώστε να τελειώσει η σεζόν και να πάει ο καθένας στο σπίτι του. Πέρα από τον Αργεντινό επιθετικό, εκτός είναι και οι Βρσάλικο, Ντε Φράι και Λαουτάρο, με την απουσία του τελευταίου να φέρνει στην ενδεκάδα τον Κεϊτά.

Με τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Πάρμα, η Λάτσιο έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι αξίζει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την 4η θέση για το Champions League. Ήταν πραγματικά ισοπεδωτική στο πρώτο ημίχρονο και διέλυσε τους φιλοξενούμενους με 4-1, έχοντας διαμορφώσει το 4-0 από τα πρώτα 45 λεπτά. Το μόνο που έκανε η Πάρμα ήταν να μειώσει στο 77’, χωρίς φυσικά να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα έχει και το Κύπελλο κόντρα στη Μίλαν. Γενικότερα, στις επόμενες δύο εβδομάδες έχει πέντε αγώνες. Στη Λάτσιο εν όψει του αποψινού φέρνουν στο μυαλό τους και την πρόκριση που πήραν πρόσφατα μέσα στο Μιλάνο επί της Ίντερ για το Κύπελλο. Μοναδική σημαντική απουσία ο στόπερ, Ράντου.

Πιθανές ενδεκάδες

Ίντερ

(4 – 2 – 3 – 1)

Χαντάνοβιτς

Ντ’ Αμπρόζιο

Σκρίνιαρ

Μιράντα

Ασαμόα

Γκαλιαρντίνι

Μπρόζοβιτς

Πολιτάνο

Βεσίνο

Πέρισιτς

Κεϊτά

Λάτσιο

(3 – 5 – 2)

Στρακόσα

Γουάλας

Ατσέρμπι

Μπάστος

Ρόμουλο

Μιλίνκοβιτς

Λούκας

Λουίς Αλμπέρτο

Λούλιτς

Κορέα

Ιμόμπιλε

Εκτίμηση

Από τη στιγμή που η Μίλαν ηττήθηκε χθες στη Γένοβα, η Ίντερ δεν καίγεται για το τρίποντο, αλλά κυρίως να μην χάσει. Μπορεί να φέρει το ματς εκεί που θέλει, οπότε θα προτιμήσω το Χ, αφού και η Λάτσιο δείχνει σε καλή αγωνιστική φάση.

Σε ενδιαφέρει