Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση του τίτλου θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη.
xanthi paok

Σε ένα γήπεδο που θα θυμίζει Τούμπα ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο.

Αντίπαλός του η Ξάνθη, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία 5.000 και πλέον οπαδών τους, οπότε ο παράγοντας… έδρα μάλλον πάει περίπατο.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Ξάνθη – ΠΑΟΚ | OVER 2,5 | 2,33

Ανάλυση

Το τραγικό δεύτερο μισό της σεζόν για την Ξάνθη συνεχίζεται και μάλιστα δεν μπορεί να πετύχει ούτε γκολ, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να απογοητεύει. Παραμένει με μόλις μία νίκη από τις 10/11/18, όταν στις 20/1/19 επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης τότε να της χαρίζει ένα από τα πιο αστεία πέναλτι της σεζόν. Επιπλέον, από εκείνο το ματς και μετά, έχει παίξει 10 ματς σκοράροντας μόλις 2(!) γκολ. Γενικότερα, έχει πετύχει μόλις 16 τέρματα στο πρωτάθλημα σε 25 ματς, αλλά τουλάχιστον τη σώζει το γεγονός ότι έχει μόλις 18 γκολ κατά. Όλοι περιμένουν απλά να τελειώσει η χρονιά, που δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είναι δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει ο Ράσταβατς στην τεχνική ηγεσία. Εν τω μεταξύ λόγω το θέμα της μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ, η διοίκηση είπε ότι θα μετακινηθούν οι κάτοχοι διαρκείας της ομάδας, κίνηση που έχει φέρει σε μεγάλη κόντρα τον κόσμο.

Μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, τον οποίο τον αξίζει στο 100%, αφού μπορεί να μην εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αλλά είχε μακράν του δεύτερου την ισχυρότερη προσωπικότητα ομάδας στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Αυτό φάνηκε και στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή, καθώς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στον Παναιτωλικό έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο οι Βιεϊρίνια και Μάτος με δικά τους γκολ γύρισαν τούμπα το ματς και έφεραν τη νίκη για τον Δικέφαλο με 2-1. Στόχος, πέρα από την οριστικοποίηση του τίτλου, ενώ η διατήρηση του αήττητου που είναι απόλυτα εφικτή φιλοδοξία. Στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκο θα είναι οι Δημήτρης Πέλκας και Ελ Καντουρί, αλλά όχι οι Μπίσεσβαρ και Λημνιός.

Πιθανές ενδεκάδες

Ξάνθη

(4 – 2 – 3 – 1)

Ζίβκοβιτς

Μπαξεβανίδης

Λισγάρας

Κασάδο

Μπαριέντος

Αλμέιδα

Κοβάσεβιτς

Αμορίμ

Μπρίτο

Καντά

Γέντρισεκ

ΠΑΟΚ

(4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Κρέσπο

Βαρέλα

Βιεϊρίνια

Ολιβέιρα

Σάκχοφ

Ζαμπά

Πέλκας

Μπίσεσβαρ

Άκπομ

Εκτίμηση

Ο ΠΑΟΚ θα είναι σαν στο σπίτι του, με την άμυνά του να παίρνει άριστα. Η Ξάνθη όταν σκοράρει, γιορτάζεται σαν επέτειος και δείχνει να είναι σε διακοπές. Μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει